چالش های انسجام ملی جمهوری اسلامی ایران: مطالعه موردی قوم بلوچ

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: هشتمین کنگره انجمن ژئوپلیتیک ایران همدلی اقوام ایرانی انسجام و اقتدار ملی
  • کد COI اختصاصی: GEOPOLITICS08_102
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 551
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اصغر شکری مقدم

- مدرس علوم سیاسی دانشگاه پیام نور

سیده مطهره حسینی

استادیار علوم سیاسی دانشگاه پیام نور

امیر چادله

دانشجوی دکتری تاریخ

عامر غلامی

کارشناس ارشد مطالعات منطقه ای

چکیده

پس از تشکیل دولت مدرن در ایران تاکنون یکی از دغدغه خاطرهای مسئولین امنیتی و سیاسی کشور حفظ یکپارچگی سرزمینی ایران بوده، بگونه ای که پس از آن فرآیند مشارکت ملی با چالش های جدی مواجه شده است و انسجام ملی متاثر از نوع رویکرد حکومت مرکزی در برخی مناطق ایران که منطبق بر اقوام غیر فارس و غیر شیعه مذهب هستند در دوره های خاص تاریخی انسجام سرزمینی کشور را به چالش گرفته است. قوم بلوچ،در جنوب خاوری کشور در استان پهناور سیستان و بلوچستان ساکن است.این قوم که دنباله آن به خارج از مرزهای سیاسی ایران کشیده شده، عوامل پیوندگر متعددی آن را با سایر اجزای ملت ایران پیوند داده،همچنین عوامل دیگری نیز این پیوند را تضعیف کرده است. این مقاله بر آن است که چالش های جمهموری اسلامی ایران در ارتباط با قوم بلوچ را مورد پژوهش قرار دهد. اطلاعات مورد نیاز این تحقیق به روش کتابخانه ای و روش اسنادی گردآوری شده، سپس اطلاعات گردآوری شده به روش کیفی و توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است

کلیدواژه ها

انسجام ملی، بلوچستان، قوم بلوچ، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.