مطالعه برخی عوامل مؤثر بر کودک آزاری از سوی والدین (مطالعه موردی دانشآموزان پسر دوره ابتدایی ناحیه 2 قم)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم تربیتی و روانشناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: CTCONF01_133
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 978
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید جعفریان یسار

دکترای فلسفه تعلیم و تربیت، عضو هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان، پردیس آیت الله طالقانی قم

فرزانه جعفریان یسار

دانشجوی علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان پردیس حضرت معصومه قم

چکیده

هدف این مطالعه بررسی مفهوم کودک آزاری و عوامل مؤثر بر آن است. این مطالعه به روش توصیفی و زمینه یابی انجام شده است. جامعهآماری آن عبارت است دانشآموزان پسر و پدران آنها در مدارس ناحیه 2 قم واقع شده در حاشیه شهر. نمونه آماری تعداد 20 نفردانش آموزان پسر که توسط پدرانشان مورد اذیت قرار گرفته اند، بود. ابزار اندازه گیری پرسشنامه محقق ساخته که در آن وضعیت آزار واذیت آزمون شونده مورد بررسی قرار می گیرد است. یافته های این مطالعه نشان داد: والدین (پدر) بیسواد یا کم سواد، به میزان 74 درصد،سیکل به میزان 63 درصد، دیپلم به میزان 52 درصد، لیسانس به میزان 38 درصد و در مجموع والدین (پدر) به میزان 75 درصد، فرزندانخود را مورد آزار و اذیت قرار داده اند. بر اساس مقایسه نسبی، والدینی که دارای تحصیلات عالی هستند (یعنی دانشگاه رفته اند)، به نسبت2 برابر کمتر از والدین دارای تحصیلات زیر دیپلم، کودک آزاری میکنند. بین میزان کودک آزاری والدین (پدر) با درجه تحصیلات آنان،به میزان 0/266 همبستگی معکوس وجود دارد. به عبارت دیگر، هر چه تحصیلات والدین (پدر) کمتر می شود، بر میزان کودک آزاری آنان اضافه می گردد. ضمناً این مقدار همبستگی در سطح اطمینان 95 درصد معنادار است. بین میزان کودک آزاری والدین (پدر) با وضعیتشغلی آنان، به میزان 0/108 همبستگی مستقیم وجود دارد. به عبارت دیگر، اگر والدین (پدر) شغل مشخصی داشته باشند، از میزان کودک آزاری آنان کاسته میشود. ضمناً این مقدار همبستگی معنادار نیست.

کلیدواژه ها

کودک آزاری، والدین (پدر)، دانش آموزان پسر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.