بررسی اقتصاد موسیقی ایران و مقایسه با اقتصاد موسیقی در اروپا

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم تربیتی و روانشناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: CTCONF01_084
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3465
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد هنر دانشگاه بین المللی امام رضا (ع)

رضا نصراصفهانی

استادیار دانشگاه هنر اصفهان

چکیده

اقتصاد هنر، دانش به کارگیری تحلیل های اقتصادی در تبیین مسائل دنیای هنر است . موسیقی نیز به عنوان یکی از مهمترین هنرها، دارایاقتصاد مخصوص به خود است . بررسیها نشان دهنده ی آن است که علیرغم پتانسیل های گسترده در حوزه ی موسیقی ایران، اقتصاد موسیقیکشور دارای نواقص و ضعف های کارکردی بسیاری است . به خصوص زمانی که وضعیت اقتصادی موسیقی ایران را با اقتصاد موسیقی جوامع توسعه یافته از جمله اروپا مقایسه می نمیایم، این ضعفها، بیشتر نمایان می گردد . پژوهش حاضر، از نوع کیفی و دارای روش تحقیق تحلیلی - توصیفی است و نگارنده برآن بوده است تا با تحلیل مقایسه ای سازوکار و شاخصه های موسیقی ایران و اروپا، مسائل شناختی موجود در اقتصادموسیقی این دو مقوله را تبیین نماید . نتاج این پژوهش حاکی از آن است که اقتصاد موسیقی ایران در مقایسه با موسیقی اروپا، دارای چنیننواقص و ضعفه ایی است : نبود زیرساختهای لازم جهت شکل گیری بازار موسیقی ، جایگاه نداشتن موسیقی در تصمیم گیری های مدیریت اقتصادیکشور، عدم شفافیت عرضه و تقاضا در بازار موسیقی ،نبود کپی رایت و عدم رعایت حق مولف، تجاری نبودن صنعت موسیقی، نقص بنیادی درمکانیزم عرضه و تقاضا ، به درآمد نرسیدن فعالیتهای موسیقی توسط تولیدکنندگان صنعت موسیقی مشکلات اساسی در اجازه ی فعالیت موسیقیبه دلیل موانع نهادی و عقیدتی ، ضعف کارکرد اقتصادی در بخش آموزش موسیقی، نقصان بنیان مطا لعاتی اقتصاد موسیقی کشور و ...

کلیدواژه ها

موسیقی، اقتصاد موسیقی،اقتصاد هنر، موسیقی ایران، موسیقی اروپا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.