تعیین تاریخ کاشت مناسب کشت ذرت در استان خوزستان به کمک بررسی دمای مطلوب

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنگره ملی زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
  • کد COI اختصاصی: BSCONF02_141
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 896
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

موسی ملایی

کارشناس ارشد اقلیم شناسی کشاورزی،دانشگاه اصفهان

سعید موحدی

استادیار اقلیم شناسی دانشگاه اصفهان

علی براتیان

استادیار اقلیم شناسی دانشگاه اصفهان

مهدی صحنعلی زاده

کارشناس ارشد اقلیم شناسی کشاورزی،دانشگاه اصفهان

چکیده

کشت محصولات کشاورزی دارای مراحل مختلف است و یک فرایند مرحله است. هر مرحله شرایط، خصوصیات و نیازهای خاصی دارد. در این میان تاریخ کشت محصول اهمیت و ارج فوق العاده در کمیت و کیفیت محصول نهایی و محصولات جانبی دارد. زمان کاشت ذرت بر روی همه مراحل سبز شدن، رشد برگ، ساقه دوانی، رشد ریشه تا تاریخ ظهور اندام های زایشی و گرده افشانی و زمان رسیدن تأثیر خواهد داشت. بنابراین تعیین زمان کاشت مناسب اهمیت ویژه ای در کشاورزی دارد. در این مقاله تاریخ کاشت مطلوب برای کشت ذرت در استان خوزستان مورد ارزیابی قرار گرفته است. داده های مورد نیاز شامل داده های سینوپتیک و داده های فنولوژی گیاهی است. تعیین تاریخ کاشت به کمک نرم افزار Smada صورت گرفته است. ابتدا مراحل فنولوژی ذرت در هر سال و در هر ایستگاه در محیط اکسل تعیین شد و سپس دردو سطح 50 و 70 درصد، محدوده تاریخ کاشت مناسب مشخص گردید. نتایج تحقیق نشان داد که در سطح 50 درصد خوزستان به سه ناحیه تقسیم می شود و دهه دوم مرداد ماه تاریخ کاشت مطلوب بیشتر مناطق است. در سطح 70 درصد نیز دهه دوم مرداد بالاترین احتمال را داراست اما دهه سوم مرداد نیز در بسیاری از مناطق مناسب بوده و قابل برنامه ریزی است. در نهایت نتایج محاسبه احتمال وارد محیط سامانه اطلاعات جغرافیایی شده و محدوده و وسعت مربوط به تاریخ کاشت ها براورد شد. بیشترین وسعت مربوط به محدوده ای است که تاریخ کاشت مناسب آن دهه دوم مردادماه بوده است

کلیدواژه ها

ذرت، تاریخ کاشت، دما، خوزستان،Smada

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.