ارزیابی رویشگاه های Taverniera cuneifolia در استان هرمزگان به روش آنالیز مؤلفه های اصلی PCA

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنگره ملی زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
  • کد COI اختصاصی: BSCONF02_130
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 567
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امید ذاکری

دانشجوی دکتری علوم مرتعداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

محمد امین سلطانی پور

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان، بندرعباس

رحمان اسد پور

کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان، بندرعباس

چکیده

گیاه Taverniera cuneifolia یکی از گونه های مهم مراتع استان هرمزگان است که از نظر حفاظت خاک و تولید علوفه دامی نقش بسزایی دارد. این بررسی به منظور ارزیابی رویشگاه های گونه در استان هرمزگان به روش آنالیز مؤلفه های اصلی PCA انجام شد. بعد از تهیه نقشه پوشش گیاهی در منطقه معرف هر تیپ، از خاک آن به روش تصادفی سیستماتیک - نمونه برداری صورت پذیرفت. در هر تیپ تعداد 3 ترانسکت 500 متری با فاصله یک کیلومتر از یکدیگر در جهت کانون تغییرات مستقر شد. بر روی هر ترانسکت 3 پروفیل خاک حفر و از دو عمق، 0تا45 و 45 تا 90 سانتیمتری، نمونه گیری شد. پس از ارسال نمونه ها به آزمایشگاه، خصوصیات بافت، هدایت الکتریکی EC واکنش گل اشباع PH درصد مواد خنثی شونده T.N.V گچ Gyps عصاره اشباع SP پتاس K مجموع کلسیم و منیزیم Ca+Mg سدیم Na نسبت جذب سدیم SAR پتاسیم محلول اندازه گیری شد. به منظور بررسی رابطه بین عوامل خاکی و پراکنش تیپ های گیاهی T. cuneifolia از روش آماری آنالیز مؤلفه های اصلی PCA استفاده شد تجزیه به عامل ها برای کلیه صفات صورت گرفت و2 عامل در مجموع 100 درصد کل واریان متغییرها را توجیه می نمایند عامل اول 71/81 درصد از تغییرات و عامل دوم 28/19 درصد از کل واریانس متغییرها را توجیه می نماید. عوامل اول درصد کربن آلی OC و مجموع کلسیم و منیزیم Na+Mg در عمق اول، نسبت جذب سدیم SAR و درصد سدیم جیبی Na در عمق دوم و عوامل دوم درصد سیلت در عمق اول و دوم، درصد آهک T.N.V در عمق اول و درصد کربن آلی OC در عمق دوم بود.

کلیدواژه ها

آنالیز مؤلفه های اصلی، خاک، استان هرمزگان ،Taverniera cuneifolia

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.