وضعیت مریض در مرض متصل به موت در حقوق ایران، ترکیه و مصر

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی نوآوری و تحقیق در هنر و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: ARTHUMAN01_318
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 803
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود اکبری

دانش آموخته کارشناسی ارشد حقوق خصوصی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان

میترا اسماعیلی

دانش آموخته کارشناسی ارشد فقه و مبانی حقوق اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج دانشکده حقوق دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان واحد خوراسگان

چکیده

وضعیت مریض در مرض متصل به موت در حقوق ایران، ترکیه موضوعی است که در این مقاله به روش تطبیقی و توصیفی و تحلیلی نگارنده آن را مورد بررسی قرار داده است. از آنجا که بررسی موضوع به صورت تطبیقی نمودار بیان تفاوت هایی بین این نظام ها با آنچه در حقوق ایران می گذرد می باشد می توان با بررسی تطبیقی به نقاط ضعف و قوت موضوع دست یافت. این تفاوت ها بیانگر آن است که پویایی در فقه امامیه در قیاس با آنچه در نزد فقهای عامه در جریان است متفاوت بوده است. برخی معتقد به این نظر می باشند که اعمال مریض در مرض متصل به موت به هیچ وجه صحیح نیست و مدت یک سال را در نظر گرفته اند. با توجه به این مهم بررسی تطبیقی پیرامون موضوع صورت گرفت و این نتیجه به دست آمد که در این وضعیت بهتر است به دلیل حفظ حقوق ورثه تا ثلث نافذ باشد. این وضعیت هم به مصلحت نزدیک تر می باشد و هم از حیث رعایت عدالت و انصاف منطقی تر به نظر می رسد.

کلیدواژه ها

مریض ، مریض متصل به موت ، تصرفات ولی ، حقوق مالی ،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.