نوآوری در هنر خاتم کاری دوره صفوی و قاجار

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی نوآوری و تحقیق در هنر و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: ARTHUMAN01_314
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1633
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیرا عرب

کارشناسی ارشد پژوهش هنر،دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی

غلامعلی حاتم

استاد دانشگاه، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی

چکیده

هنر خاتم کاری از جمله هنرهای سنتی و ملی سرزمین ایران، که پیشینه آن با استناد به رحل چوبی موجود در موزه متروپولیتن به دوره ایلخانان باز می گردد. پژوهش پیش رو با استفاده از روش های تحلیلی-تطبیقی به بررسی تحولات بنیادی، ابداعات و نوآوری های آثار خاتم کاری دوره صفوی و قاجار پرداخته و مقایسه بین برخی آثار باقی مانده از این دو دوره دارد. بر بستر مطالعات انجام شده در این پژوهش، تبیین شاخصه ها و مؤلفه های نوآوری و خلاقیت در تکنیک و روش های ساخت و... هر دو دوره مهیا گردید. نتایج حاصل از مطالعات این پژوهش، ضمن مشخص شدن تکنیک های جدید در طرح و نقش، مواد و مصالح اولیه، تشابه، افتراق و نمود آن در آثار می باشد؛ همچنین تأثیرات متقابل آن ها مورد ارزیابی قرار گرفته و سعی در شناسایی هویت ملی این هنر می نماید. روش گردآوری اطلاعات، کتابخانه ای و میدانی می باشد.

کلیدواژه ها

خاتم کاری ، خاتم سازی ، خاتم کاری دوره صفوی ، خاتم کاری دوره قاجار ، نوآوری در خاتم کاری ،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.