بررسی کیفیت توده سنگ مسیر مترو صفه- بهارستان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مکانیک خاک و مهندسی پی
  • کد COI اختصاصی: SMFE02_311
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 726
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا کریمی سرچشمه

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی مهندسی، دانشگاه اصفهان

اکبر قاضی فرد

دانشیار گروه زمین شناسی مهندسی، دانشکده زمین شناسی، دانشگاه اصفهان

مرتضی هاشمی

استادیار گروه زمین شناسی مهندسی، دانشکده زمسین شناسی، دانشگاه اصفهان

سیدرضا حسینی کینکی

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

به منطور بررسی دقیق رفتار مهندسی پروژه های مهمی نظیر تونل و سد، شناخت ویژگی های مهندسی توده سنگ های ساختگاه، از جمله کیفیتتوده سنگ، ضروری به نظر می رسد. یکی از روش های رایج بررسی کیفیت توده سنگ ها، طبقه بندی مهندسی آنهاست. با طبقه بندی توده سنگهای ساختگاه در واحد های مشابه می توان اقدامات لازم را برای طراحی و نگهداری آنها فراهم نمود. بدین منظور پارامترهای مهندسی نظیرمقاومت تراکمی تک محوره (ucs)، شاخص کیفی سنگ (RQD) و ویژگی های مکانیکی ناپیوستگی ها برای این توده سنگ ها مورد بررسی قرارگرفت. بر اساس این اطلاعات، طبقه بندی های ژئومکانیکی (RMR) وکیفیت توده سنگ (Q) انجام گرفته است. نتایج حاصل از این بررسی هانشان می دهد که بطور عمده، توده سنگ های مسیر از لحاظ طبقه بندی RMR در وضعیت ضعیف، از لحاظ طبقه بندی Q نیز ضعیف می باشد وبا توجه به این شرایط روش های مناسب حفاری و نگهداری پیشنهاد شده است.

کلیدواژه ها

توده سنگ، مترو صفه- بهارستان، طبقه بندی RMR و Q

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.