حذف سدها بررسی علل، چالش ها، گستره

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مکانیک خاک و مهندسی پی
  • کد COI اختصاصی: SMFE02_175
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 713
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرید عسکری نژاد

دانشجوی دکتری دانشگاه صنعتی اصفهان

فاطمه دبیری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

چکیده

ما به سدها و بسیاری از مزایایی که مخازن آنها توسط ذخیره آب در زمان مازاد و توزیع آن در زمان کمبود به ما ارائه می دهند، نیاز داریم. هزارانسد منسوخ شده در سرتاسر جهان وجود دارد که در قرن هجدهم، نوزدهم و یا حتی بیستم ساخته شده اند، بعلاوه بسیاری از سدهایی که اخیراًساخته و باعث آسیب های بزرگ اکولوژیکی شده، به عنوان سدهایی که باید حذف شوند ارائه شدهاند. حذف سد فرآیندی است که در آنسدهای قدیمی، خطرناک یا سدهایی که از نظر اکولوژیکی آسیب می زنند از سیستم رودخانه حذف می شوند. دلایل خراب کردن سدها می تواندبعلل گوناگونی از جمله کهنگی و منسوخ شدگی اقتصادی، کهنگی سازهای، الزامات ایمنی، مسئولیت ها و بدهکاری های قانونی و بسیاری موارددیگر باشد. در این تحقیق سعی شده مجموعه ای کامل از اهداف ساخت سدها، دلایل خراب کردن سدها، آمار و انواع و تعداد سدهای خراب شدهایالات متحده، مسائل ارزیابی و ایمنی، مسائل ذینفعان و بسیاری از عوامل دیگری که در خراب کردن سدها مطرح می شود مورد بحث و بررسیقرار گیرد.

کلیدواژه ها

خراب کردن سدها، علل خراب کردن سدها، اهداف ساخت سدها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.