ارائه یک مدل ریاضی جهت بالانس کردن خط دمونتاژ در لجستیک معکوس مطالعه موردی: دمونتاژ موتور خودرو

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: RIEEM02_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 665
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود صیدی

استادیار دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه ایلام.

سعید ساغری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده فنی دانشگاه علوم و تحقیقات ساوه

چکیده

یکی از فعالیتهای مهم در بازیابی محصولات، دمونتاژ است. بهترین انتخاب برای روند دمونتاژ در مقیاس بزرگ، یک خط دمونتاژ است. بنابراین بالانس خط و طراحی مناسب برای ایجاد توازنی کارآمد میان سیستمهای دمونتاژ بسیار مهم است. در این مقاله، ما یک مسئله بالانس خط دمونتاژDLBP با اهداف چندگانه را در نظر میگیریم که نیاز به تخصیص وظایف دمونتاژ به مجموعهای مرتب شده ازایستگاههای کاری دمونتاژ را دارد، در حالیکه محدودیتهای روند دمونتاژ رضایت بخش و بهینه سازی اقدامات مختلف اثر بخش باشند. چهار هدف بهدست میآید که عبارتند از: ) 1( به حداقل رساندن تعداد ایستگاههای کاری دمونتاژ ) 2( به حداقل رساندن مجموع مدتزمان بیکاری از تمام ایستگاههای کاری با حصول اطمینان از زمان بیکاری مشابه در هر ایستگاه کاری ) 3( به حداکثر رساندن اولویت از بین بردن قطعات خطرناک در زودترین زمان ممکن و ) 4( به حداکثر رساندن اولویت از بین بردن قطعات با تقاضای بالا قبل از قطعات با تقاضا کم. از آنجاییکه پیچیدگی DLBP با تعداد قطعات در محصول افزایش مییابد، توسعه یک روش کارآمد بسیار حیاتی است. از اینرو مدل پیشنهادی، ابتدا در نرم افزار GAMS کدنویسی و حل شده و سپس با استفاده از الگوریتم ژنتیک در نرم افزار MATLAB حل شده است و نتایج به دست آمده مورد بحث قرار گرفته است. این مقاله، دمونتاژ موتور خودرو را بهعنوان مطالعه موردی ارائه و مورد بحث قرار خواهد داد.

کلیدواژه ها

خط دمونتاژ، بالانس کردن، لجستیک معکوس، بازیابی، الگوریتم ژنتیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.