ساخت و بررسی ابزار ارزیابی صلاحیت های حرفه ای معلمان ابتدایی شهر اصفهان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی روانشناسی و علوم رفتاری
  • کد COI اختصاصی: PSYCHOCONF03_153
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 980
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پروین روشن قیاس

دانشجوی کارشناسی ارشد تحقیقات آموزشی

مرجان کیان

استادیار گروه مطالعات، برنامه درسی دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

مسعود گرامی پور

استادیار رشته سنجش و اندازه گیری، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

چکیده

هدف پژوهش حاضر شناسایی مؤلفه های صلاحیت های حرفه ای معلمان و ارزشیابی وضعیت موجود معلمان ابتدایی شهر اصفهان از نظر برخورداری از صلاحیت های حرفه ای است. روش پژوهش پیش رو آمیخته اکتشافی است. بدین صورت که در بخش اول با مطالعه تطبیقی اسناد معتبر ملی و بین المللی در زمینه تربیت معلم با استفاده از الگوی بردی ابزاری برای ارزیابی صلاحیت های حرفه ای معلمان ساخته و در بخش دوم با روش پیمایشی به ارزشیابی وضعیت موجود معلمان شهر اصفهان از نظر برخورداری از صلاحیت های حرفه ای پرداخته شده است. جامعه آماری در بخش اول اسناد معتبر ملی و بین المللی در زمینه ی تربیت معلم و در بخش دوم معلمان ابتدایی شهر اصفهان در سال تحصیلی 94-93 به تعداد 5157 نفر است که با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای تعداد 54 خوشه به حجم 500 نفر از آنها برای مطالعه انتخاب شدند. در مرحله ی اول از نرم افزار تحلیل داده های کیفی atlas.ti و در بخش دوم از پرسشنامه محقق ساخته استفاده می شود. پایایی ابزار با روش آلفای کرونباخ پس از اجرای آزمایشی 0.95 گزارش شده است. روایی ابزار علاوه بر نظر صاحبنظران و متخصصان با استفاده از روش های تحلیل عاملی و نظریه پاسخ- سوال تأیید شده است. نتایج پژوهش نشان داد صلاحیت های حرفه ای معلمان در 4 سوپر مقوله ی دانش عمومی، دانش موضوعی، دانش تربیتی و دانش تربیتی- موضوعی قرار می گیرد. همچنین وضعیت فعلی معلمان ابتدایی بر اساس نتایج به دست آمده از خود ارزیابی آنها در چهار بعد مورد نظر مطلوب برآورد شده است.

کلیدواژه ها

صلاحیت حرفه ای، معلمان، ارزشیابی، اعتباریابی، دوره ی ابتدایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.