تأثیر درمان مبتنی بر الگوی ترانس تئوریک(فرانظری) بر بهبود کیفیت زندگی و سلامت معنوی معتادین مرد مراجعه کننده به مراکز درمانی سرپایی شهر اهواز

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی راهکارهای توسعه و ترویج علوم تربیتی ،روانشناسی ، مشاوره و آموزش در ایران
  • کد COI اختصاصی: PCCONF01_211
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 468
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس لیلی زاده

گروه روان شناسی بالینی، پردیس علوم و تحقیقات خوزستان، دانشگاه آزاد اسلامی اهواز، ایران

آیت کریمی

گروه روان شناسی بالینی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی اهواز، ایران

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی تعیین اثر بخشی درمان مبتنی بر مدل ترانس تئوریک (فرانظری) بر بهبود کیفیت زندگی و سلامت معنوی معتادین مرد مراجعه کننده به مراکز درمانی سرپایی شهر اهواز انجام شده است. طرح پژوهش از نوع پیش آزمون - پس آزمون با گروه آزمایش و گواه میباشد. جامعهی آماری پژوهش شامل کلیهی معتادین مرد مراجعه کننده به مراکز درمانی سرپایی بهزیستی شهر اهواز میباشد که از میان آنها 30 نفر به روش نمونهگیری داوطلبانه انتخاب شد، این 30 نفر به شکل تصادفی، 15 نفر در گروه آزمایش و 15 نفر در گروه کنترل گماشته شده اند. درمان مبتنی بر مدل ترانس تئوریک به شیوهی گروهی طی 15 جلسه بر روی گروه آزمایش اجرا شد و افراد گروه کنترل در لیست انتظار قرار گرفتند و هیچ مداخلهای دریافت نکردند. ابزار استفاده شده در این پژوهش پرسشنامهی کیفیت زندگی وسلامت معنوی میباشد که شرکتکنندگان در مرحلهی پیشآزمون و پسآزمون به سؤالات آن پاسخ دادند. جهت تجزیه و تحلیل نتایج از روشهای آماری توصیفی و تحلیل کواریانس استفاده شده است. نتایج پژوهش بیانگر آن است. میزان کیفیت زندگی وسلامت معنوی به عنوان دو فاکتور محافظت کننده در گروه آزمایش در مرحله ی پس آزمون به طور معنیداری بیش از گروه کنترل بود. درمان مبتنی بر مدل فرانظری یکی از درمانهای گروه شناختی رفتاری است که توانسته است کیفیت زندگی و سلامت معنوی سوءمصرف کنندگان مواد را بهبود بخشد.

کلیدواژه ها

درمانمبتنی بر مدل ترانس تئوریک(فرانظری)، کیفیت زندگی، سلامت معنوی، اعتیاد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.