بررسی آسیبهای اجتماعی در مدارس و راهکارهای پیش رو

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی راهکارهای توسعه و ترویج علوم تربیتی ،روانشناسی ، مشاوره و آموزش در ایران
  • کد COI اختصاصی: PCCONF01_196
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 8581
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

افشین خلیلی دهدزی

کارشناس ارشد مطالعات منطقه ای(استاد دانشگاه آزاد اسلامی و پیام نور واحد ایذه)

فریدون کیانی قلعه سردی

کارشناس ارشد مهندسی کشاورزی(استاد دانشگاه پیام نور واحد ایذه و دهدز)

چکیده

آگاه سازی دانش آموزان از جرم و مجازات و راههای پیشگیری از آن در مدارس، باید توسط قضات دادگاههای اطفال و نوجوانان صورت گیرد، چون تجربه کافی در برخورد با کودکان بزه دیده را دارند و طبیعتاً نتیجه بهتری حاصل میشود. اگر قاضی، تجربه دادگاه های اطفال را داشته باشد، میتواند به راحتی اعمال مجرمانه را به آنها گوشزد کند و تمامی مواردی که کودکان حتی نمیدانند که این موارد جرم است را به آنها بیاموزد. تقسیم بندی سنی در این طرح باید لحاظ و به دانش آموزان با سنین مختلف توجه شود. همچنین برای هر گروه سنی باید آموزشهای خاص در نظر گرفته و همچنین در کنار آموزش به دانش آموزان، خانواده های آنها نیز باید تحت آموزش قرار گیرند تا نتیجه بهتری حاصل شود. به منظور ایجاد فضای اعتماد بین قضات و دانش آموزان نیاز است تا مشاوران فرهنگی و آموزشی پیش از ورود قضات به مدارس، پیش زمینه اعتماد متقابل را ایجاد کنند تا پس از ورود قضات، کودکان به راحتی سؤالات خود را با آنها مطرح کنند. ایجاد سنخیت سنی میان قاضی و نوجوان، نفوذ کلام و آشنایی قاضی با مسائل و دغدغه های روز نوجوانان از جمله مسائلی است که باید در خلال اجرای این طرح به آن توجه کرد. طرح مذکور چنانچه با برنامهریزی مفید و کارشناسی دقیق صورت گیرد به نزدیک شدن رابطه قضات و طبقه نوجوان کمک شایانی میکند. به هر حال در هر جامعه ای جرم اتفاق میافتد و نمیتوانیم ادعا کنیم که وجود ندارد، پس بهترین اقدام پیشگیری است و چه بهتر که آموزشها با هماهنگی و هدفمندی کامل صورت گیرد تا در آینده شاهد کاهش جرم در جامعه باشیم.

کلیدواژه ها

آسیب اجتماعی،دانش آموز،آموزش و پرورش،جرایم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.