اثر فعالیت ورزشی ترکیبی در سطوح هورمون جنسی متصل به گلوبولین در زنان یائسه مبتلا به سرطان پستان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی دستاوردهای نوین تربیت بدنی و ورزش
  • کد COI اختصاصی: IUCSPORT01_302
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 618
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهزاد کیا

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر، شوشتر، ایران

شیدا احمدی بطولکی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر، شوشتر، ایران

چکیده

تحقیقات نشان داده اند که کاهش سطوح هورمون جنسی متصل به گلوبولین (SHBG) ، ممکن است خطر ابتلا به سرطان پستان و باز رخداد آن را در زنان یائسه افزایش دهد. هدف این پژوهش بررسی اثر 12 هفته فعالیت ورزشی ترکیبی بر سطوح () در زنان یائسه مبتلا به سرطان پستان بود. بدین منظور تعداد 20 زن یائسه مبتلا به سرطان پستان به دو گروه تجربی (میانگین سن 4/19 ± 52/08 سال) و کنترل (میانگین سن 4/16 ± 52/19 سال) تقسیم شدند. گروه تجربی به مدت 12 هفته، هر هفته سه جلسه (2 جلسه پیاده روی و یک جلسه تمرین مقاومتی) به فعالیت ورزشی پرداختند. در این عادت گروه کنترل در هیچ برنامه فعالیت ورزشی یا بدنی شرکت نکردند. وزن بدن WHR، BMI و سطوح سرمی SHBG پیش و پس از 12 هفته اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از آزمون تحلیل کواریانس ANCOVA انجام گرفت.(p< 0/05). یافته های پژوهش حاضر حاکی از تأثیر معنی دار فعالیت های ورزشی تردیدی بر وزن بدن، BMI و سطوح سرمی SHBG زنان یائسه مبتلا به سرطان پستان بود (p< 0/05). در گروه تجربی، پس از 12 هفته وزن بدن و BMI به طور معنی داری کاهش و سطوح سرمی SHBGبه طور معنی داری افزایش یافته بود. از آنجا که افزایش سطوح سرمی یا پلاسمایی SHBG،خطر ابتلا به سرطان پستان و یا باز رخداد آن را کاهش می دهد، فعالیت ورزشی ترکیبی هم زمان با درمان سرطان پستان ممکن است با افزایش سطوح SHBG خطر باز رخداد آن را کاهش دهد.

کلیدواژه ها

فعالیت ورزشی ترکیبی، سرطان پستان، هورمون جنسی متصل به گلوبولین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.