نقش تماشای تلویزیونی بازی های اسیایی 2014 کره بر نگرش ورزشکاران تماشاگر تلویزیونی این رویدادها

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی دستاوردهای نوین تربیت بدنی و ورزش
  • کد COI اختصاصی: IUCSPORT01_252
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 411
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهروز زینتی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد

حمید فروغی پور

استاد یار دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد

چکیده

هدف از انجام این پژوهش بررسی نقش تماشای تلویزیون و بازی های اینچئون 2014 کره بر روی نگرش ورزش کاران تماشاگر تلویزیونی این رویدادها بوده است، این تحقیق از نوع توصیفی و جامعه آماری آن را ورزش کاران استان لرستان تشکیل داده اند. از آزمون کلمونگروف-اسمسرنوف براس طبیعی بودن توزیع داده ها KMO برای کفایت نمونه گیری،ازمون کرویت بارتلت برای ارتباط معنی داری متغیرها، برای شناسایی مؤلفه ها از تحلیل در این تحقیق با توجه به پیشینه ها و مبانی نظری و علمی که در مورد نقش تلویزیون و همچنین رویدادهای ورزشی که بر رفتار و نگرش افراد داشت، پرسش نامه ای تدوین و طبق جدول مورگان در بین 379 نفر به عنوان نمونه به صورت تصادفی توزیع گردیده است. نتایج نشان داد که نقش تماشای تلویزیونی این بازی ها بر نگرش تماشاگران ورزش کار تلویزیونی، مفهومی چند بعدی دارد. و برای شناسایی ابعاد آن روش تحلیل عاملی اکتشافی به کار رفته است، بررسی نتایج نشان داد که کلیه متغیرها به لحاظ داشتن بار عاملی بالا در 9 حیطه دسته بندی شدند که عامل نگرش به توسعه اقتصادی و گردشگری ورزشی، در اولویت اول با مقدار ویژه (11/589) و عامل نگرش به توسعه و حفاظت از میراث فرهنگی با مقدار ویژه (5/994) در رتبه آخر این عوامل استخراج قرار گرفت. تعداد عامل های استخراج شده به وسیله معیار (مقدار ویژه بزرگ تر از یک تعیین گشته و این مؤلفه ها 72/288درصد کل واریانس را تبیین نموده اند علاوه بر این نتایج حاصله فرضیات مربوط به نقش جنسیت و نحوه تماشای تلویزیونی ورزش کاران و تغییر در نگرش های تماشاگران، تفاوت معنی داری را نشان دادند، به این مضمون که تفاوت های فردی باعث پذیرش نقش های متفاوت می باشد اما در زمینه نوع فعالیت ورزشی و نقش تماشای این رویدادها تفاوت معنی داری مشاهده نشده است، یعنی بین نوع فعالیت ورزشی تماشاگران و تغییر نگرش تفاوت معنی داری وجود ندارد.

کلیدواژه ها

تماشای تلویزیونی،رویدادهای ورزشی،نگرش،توسعه اقتصادی،فرهنگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.