تاثیر تمرین هوازی و اربوتین بر میزان سرمی ادیپونکتین پلاسما در رت های دیابتی شده با الوکسان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی دستاوردهای نوین تربیت بدنی و ورزش
  • کد COI اختصاصی: IUCSPORT01_216
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 587
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیلوفر اسکندری گودرزی

کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزش

محمدعلی اذربایجانی

هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی

مهری لطفی

کارشناس ارشد تربیت بدنی و علوم ورزشی

سمیه رضایی نودهی

دانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزش دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

چکیده

هدف از پژوهش حاضر تأثیر ترکیب تمرین هوازی و اربوتین بر میزان سرمی ادیبونکتین پلاسما در رت های دیابتی شده با الوکسان می باشد. 80 راس موش صحرایی نر بالغ از نژاد ویستار در این مطالعه به عنوان ازمودنی انتخاب و متغییر های پزوهش اعمال شد. به طوری ه ازمودنی ها توسط تزریق یک دوز داخل صفاقی الوکسان (90 میلی گرم) مبتلا ه دیابت شدند. ازمودنی ها به طور تصادفی به 10 گروه سالم کنترل ،دیابتی کنترل،سالم دریافت اربوتین ،دیابتی دریافت اربوتین سالم ترین هوازی،سالم ترکیب دریافت اربوتین و تمرین هوازی،دیابتی ترکیب اربوتین و تمرین هوازی،دیابتی دریافت گلی بن گلامید دیابتی تمرین هوازی و دیابتی ترکیبی دریافت گلی بن گلامید و تمرین هوازی تقسیم شدند. پس از 2 روز دوره اشناسازی ،برنامه تمرینی حیوانات اغاز شد. تمرین هوازی به صورت تمرین شنا کردن به مدت 6 هفته ،هفته ای 5 روز و روزی یک بار از 5 دقیقه شروع شده و روزانه برای بالارفتن شدت تمرین به زمان ان 1 دقیقه اضافه میشد.انجام شد. غذای حیوانات از شب قبل از خون گیری از داخل قفس تخلیه شد و به مدت 12 ساعت حیوانات فقط قادر به نوشیدن اب بودند. 24 ساعت پس از اخرین جلسه تمرین در پایان هفته ششم،موش ها جهت اندازه گیری پارامتر های مورد مطالعه قربانی شدند تا تغییرات بیوشیمی ناشی از تاثیر تمرینات هوازی و اربوتین و سطح سلامت مورد بررسی قرار گیرد. پس از غربالگری داده های خام (تجانس واریانس،توزیع طبیعی و عدم وجود داده های پرت) از ازمون تحلیل واریانس سه راهه استفاده شد. متغییر ها شامل سطح سلامتی (سالم و دیابتی) مکمل(اربوتین و بدون مکمل)و تمرین (هوازی و بدون تمرین) نشان داد 6 هفته تمرین هوازی و دریافت اربوتین نه در رت های دیابتی و نه در رت های سالم تاثیر معنی داری بر میزان سرمی ادیبونکتین نداشت. (فرمول در متن اصلی مقاله) در مورد اثر تعاملی در هیچ یک از تعاملات اثر معنی داری مشاهده نگردید.

کلیدواژه ها

تمرین هوازی،اربوتین،ادیپونکتین،دیابت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.