مقایسه هوش هیجانی و تیپ شخصیتی دختران دانشجو 25-18 سال

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی دستاوردهای نوین تربیت بدنی و ورزش
  • کد COI اختصاصی: IUCSPORT01_163
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 565
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه معین

کارشناس ارشد بیومکانیک ورزشی،دانشگاه خوارزمی تهران

فرشته گلستانه

کارشناس ارشدتربیت بدنی،عضو هیئت علمی دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار

چکیده

زندگی انسان در عصر حاضر، بیش از هر زمان دیگری دستخوش تغییرات و دگرگونی های روزگار می باشد. و او را تبدیل به انسانی مستعد، افسرده و بحران زده می کند تغییرات بسیاری نشان دادند که ورزش علاوه بر اینکه ابزار ارزشمندی برای حفظ سلامت جسمانی است و رابطه نزدیکی با سلامت روانی و به ویژه پیشگیری از بروز ناهنجاری های روانی دارد . ورزش از اضطراب و افسردگی می کاهد، اعتمادبه نفس را افزایش می دهد و خود پنداره را تقویت می کند. ورزش و تربیت بدنی نقش مهمی در سلامتی افراد جامعه به عهده دارد و به عنوان یک عامل مهم و حیاتی در امر پیشگیری از امراض محسوب می شود. هدف از انجام این تحقیق مقایسه ویژگی های روانی (شاخص های اصلی هوش هیجانی و تیپ شخصیتی) دختران 18 تا 25 سال بود. بین 210 نفر از افراد جامعه (دختران دانشجوی 25 - 18 ساله شهرستان چابهار) به صورت داوطلبانه و به طور تصادفی در دسترس انتخاب شدند. برای بررسی ویژگی های آزمودنی ها، از آمار توصیفی (میانگین، میانه، انحراف معیار) و از آزمون اسمیرنوف-کلموگروف برای بررسی نرمال بودن توزیع داده ها و در تحلیل پژوهش اذان آزمون تحلیل واریانس یک طرفه استفاده شد. بر اساس یافته های پژوهش بین زیر مقیاس های همدلی، مسئولیت پذیری، واقع گرایی، خودشکوفایی، تحمل فشار روانی، استقلال و حل مسئله از مالزی هوش هیجانی در سطح معناداری 0/05،تفاوت معناداری وجود داشت اما در زیر مقیاس های خود ابزاری، انعطاف پذیری، کنترل تکانش،خوش بینی، روابط بین فردی و شادمانی اختلافی بین گروه ها مشاهده نشد. در ویژگی های وجدانی بودن، انعطاف پذیری، اشتیاق به تجارب تازه و روان نژادی از مؤلفه های تیپ شخصیتی در سطح معناداری 0/05 ، بین گروه ها تفاوت معناداری وجود داشت و در ویژگی های توافق پذیری و برون گرایی - درون گرایی هیچ گونه اختلافی یاد نشد. از نتایج تحقیق حاضر می توان چنین نتیجه گیری کرد که ویژگی های روانی در دختران 25 - 18 ساله متفاوت است. به تناسب افزایش سن میزان افسردگی و اضطراب در نمونه ها بیشتر شد که احتمالاً تغییر و تحولات ویژگی های روانی در افراد، ورود افراد به جامعه بزرگ تر و بالا رفتن سطح توقع و انتظار دیگران از آنها ، عامل برجسته شدن چنین ویژگی های روانی در نمونه ها می باشد. نتایج این تحقیق می تواند جهت برنامه ریزی نوین و جدیدی برای حصول جامعه ای سالم تر مورد استفاده محققین و متخصصان بهداشت روان قرار گیرد.

کلیدواژه ها

ویژگی های روانی،هوش هیجانی،تیپ شخصیتی،سلامت عمومی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.