رابطه میزان چاقی با امادگی جسمانی و وضعیت اجتماعی- اقتصادی دانش اموزان شهر شیراز

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی دستاوردهای نوین تربیت بدنی و ورزش
  • کد COI اختصاصی: IUCSPORT01_136
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1149
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم رحیمی

کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی اداره آموزش و پرورش ناحیه 2 شیراز

نورعلی راشکی

کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی اداره آموزش و پرورش چابهار

چکیده

هدف اصلی این پژوهش بررسی رابطه بین میزان چاقی با آمادگی جسمانی و وضعیت اجتماعی - اقتصادی پسران 31 - 33 راهنمای شهر شیراز بود. جامعه آماری دو گروه شهر شیراز 22522 نفر بودند تعداد 211 دانش آموز 11 تا 14 سال به روش خوشه ای تصادفی انتخاب شدند. برای انجام این مطالعه آزمودنی ها به دو گروه مطلوب برخوردار از نظر وضعیت اقتصادی - اجتماعی (گروه متوسط سود پایین) غیربرخوردار از نظر وضعیت اقتصادی - اجتماعی (انتخاب گردیده هدف شاخص توده بدنی براساس مرجع CDC2000 محاسبه شد سطح آمادگی جسمانی آزمودنی ها نیز آزمون های به تست کوپر)شاتل 23 متر در 12 دقیقه (چابکی)دو 49 متر (دو استقامت قلبی تنفسی) دو 545 یک (استقامت عضلانی) دراز و نشست (بارفیکس اصلاح شده، انعطاف پذیری) رساندن دست در حال نشسته و پا (هر کدام از دانش آموزان مقدار آن ثبت گردید از آزمون کلموگروف-اسمیرنوف برای باردار شدن داده ها استفاده شد برای تجزیه و تحلیل داده ها، از رگرسیون چند متغیره و تحلیل واریانس دو طرف و ضریب همبستگی پیرسون و سطح معنادار الفای 0/05 است استفاده شد و ضریب همبستگی پیرسون برای بررسی ارتباط بین اضافه وزن و چاقی با وضعیت اجتماعی اقتصادی برای بررسی ارتباط بین آمادگی جسمانی با اضافه وزن و چاقی و همچنین ارتباط آن با وضعیت اجتماعی اقتصادی استفاده شد. نتایج حاصل از داده های توصیفی میزان چاقی در آزمودنی های گروه متوسط رو به پایین 1111 در صد و در آزمودنی های گروه مطالب 9131در صد بوده است اما میزان چاقی در خانواده های آزمودنی های گروه متوسط رو به پایین بیشتر نشان داد چاقی باچاقی پدر در دو گروه مطلوب و متوسط رو به پایین رابطه داشت بین وضعیت اقتصادی و متغیرهای آمادگی جسمانی در دو گروه رابطه معناداری وجود دارد نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد دانش آموزان که از نظر BMIپایین تر از هزینه قابل قبول بودند و نه در آمادگی جسمانی آماده تر از دیگر دانش آموزان نشان دادند همچنین وضعیت اجتماعی اقتصادی ارتباطی با BMI دانش اموزان نداشت. ولی امادگی جسمانی با BMI دانش آموزان که در گروه مطلوب بودند آماده تر از گروه متوسط رو به پایین بودند WHR و BMI دانش آموزان در گروه مطلوب بهتر از گروه متوسط رو به پایین بود همچنین میزان چاقی در داده های توصیف آزمودنی ها و والدین آنان در گروه مطلوب، کمتر از گروه متوسط ضریب پایین بودند.

کلیدواژه ها

آمادگی جسمانی، شاخص توده بدن BMI نسبت دور کمر به باسن WHR چاقی شکم، گروه مطلوب و متوسط رو به پایین، وضعیت اجتماعی - اقتصادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.