اعتباریابی پرسشنامه مهارت های مقابله ای ACSI-28 در بین ازیکنان نخبه بیسبال ایران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی دستاوردهای نوین تربیت بدنی و ورزش
  • کد COI اختصاصی: IUCSPORT01_112
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 977
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رجبعلی برزگر

کارشناس ارشد روانشناسی ورزش, دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی, دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

بیتا دیوسارناز

دکتری رفتار حرکتی، استادیار دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی, دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

چکیده

هدف از پژوهش حاضر تعیین اعتبار و پایایی پرسش نامه مهارت های مقابله ای ACSI-28 در بین بازیکنان نخبه بیسبال ایران در پست های مختلف است. بدین منظور تعداد 90 نفر از بازیکنان نخبه بیسبال بین ایران در پست های مختلف این رشته که در طول سه سال اخیر جزو برترین بازیکنان بیسبال طبق اسناد و آمارهای ثبت شده در انجمن بیسبال و سافتبال ایران بوده اند به صورت نمونه هایی در دسترس انتخاب شدن ابزار مورد استفاده در این پژوهش پرسش نامه مهارت های مقابله ای (ACSI-28 ،اسمیت و همکاران،1995) بوده اند. برای آزمون فرضیه های تحقیق و در راستای تحلیل داده ها و پاسخ به سؤالات پژوهش، از آزمون های آماری استنباطی استفاده شد. از الفای کرونباخ نیز برای پایه پرسش نامه استفاده گردید. نتایج نشان دادند که پرسش نامه مهارت های مقابله ای ACSI-28 با دارا بودن هفت مهارت مقابله ای دارای اعتبار سازه عاملی به نسبت قابل قبولی است. همچنین ثبات درونی و پایایی کل پرسش نامه قابل پذیرش است. نتیجه اینکه استفاده از نسخه فارسی پرسش نامه مهارت های مقابله ای ACSI-28 در ورزش و در محیط های آموزشی عامل راهگشا برای شناخت مهارت های روانی و مقابله ای ورزش کاران می باشد. با توجه به اینکه نسخه فارسی و ترجمه نشده این پرسش نامه تاکنون در ایران مورد استفاده قرار نگرفته به نظر می رسد داشتن یک ابزار و معیار برای سنجش مهارت های مقابله ای در بین ورزش کاران رشته های مختلف ضرورت دارد و می تواند دیدگاه روشن تری را نسبت به مهارت های مقابله ای یک ورزش کاران در تمامی سطوح در اختیار مربیان و محققان ورزشی قرار دهد.

کلیدواژه ها

اعتباریابی, مهارتهای مقابله ای, بیسبال, بازیکنان نخبه, پستهای دفاعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.