ضرورت بکارگیری دانش روز در سیستم مدیریت اقتصاد ایران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت در قرن ۲۱
  • کد COI اختصاصی: ICMNG02_144
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 537
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهاد نظری

مدیرعامل شرکت ایران پدیدار و دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی

چکیده

اقتصاد ایران به دلیل دارا بودن عدم تعادلهای ساختاری ناشی از وابستگی به درآمدهای نفتی و تبدیل شدن آن به یکی از بسته ترین اقتصادهای دنیا ، بیشترین تاثیر پذیری را از سیستم مدیریت خود دارد. مقاله حاضر به نحوه عملکرد و ویژگی های خاص سیستم مدیریت اقتصاد ایران پرداخته و با تشریح شرایط فعلی ، ادامه عملکرد آن را یک مانع جدی در توسعه اقتصادی و اشتغال ارزیابی کرده و در نهایت به راهکار تبدیل این تهدید به فرصت از طریق دانش روز و نحوه بکارگیری آن پرداخته است. بخش اول مقاله به تحلیل چهار عامل عمده تاثیرگذار در سیستم مدیریت اقتصاد ایران شامل نرخ ارز ، رانتهای حمایتی و ساختاری ، بازخورد اطلاعاتی و تمرکز تصمیم گیری پرداخته است که رویکردهای گذشته سیاستگذاران و مجریان اقتصادی در قبال آنها باعث شکل گیری دو ویژگی کنترل و نظارت نامتعارف در مواجهه با ساختارهای نامتعادل اقتصادی و ساختار تصمیم گیری گسسته و محدود در سیستم مدیریت اقتصاد ایران شده است. در بخش دوم به تشریح رویکردهای صورت گرفته در خصوص چهار عامل مذکور در یک دهه گذشته پرداخته است که عمدتا مغایر با بدیهیات ساده علمی بوده اند و باعث از دست رفتن کارایی سیستم مدیریت اقتصاد ایران در مقابله با ساختارهای نامتعادل اقتصادی شده اند. در نتیجه ارزیابی عملکرد جاری این عوامل با توجه به شرایط حال حاضر آنها نشان می دهد که علی رغم تصحیح کلیه رویکردها و اتخاذ سیاست گذاریهای هوشمندانه اقتصادی ، سیستم مدیریت اقتصاد ایران به جدی ترین مانع در برابر توسعه اقتصادی و اشتغال بدل شده است. بخش سوم به راهکار عبور از این مانع جدی ، از طریق دانش روز و نحوه بکارگیری آن در سیستم مدیریت اقتصاد ایران پرداخته است. راهکار ارائه شده علاوه بر رفع مانع ذکرشده ، با تاثیرگذاری سیستماتیک بر ساختارهای نامتعادل اقتصادی از طریق توانمندسازی فعالیت های مولد در اقتصاد ایران می تواند در کوتاه مدت موجب استقرار توسعه پایدار ، اشتغال زا و جهش در نرخ های رشد اقتصادی شود.

کلیدواژه ها

ساختارهای نامتعادل اقتصادی ، سیستم مدیریت اقتصاد ، فعالیتهای مولد ، تثبیت نرخ ارز ، رانتهای ساختاری ، ساختارهای تصمیم گیری اقتصادی ،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.