بررسی رابطه بین جو سازمانی با میزان توانمندسازی معلمان مدارس متوسطه دخترانه

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت در قرن ۲۱
  • کد COI اختصاصی: ICMNG02_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 436
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سکینه ستار

کارشناس ارشد مدیریت آموزشی

مارال پارسا

کارشناس ارشد مدیریت آموزشی

چکیده

چکیده هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه جو سازمانی با میزان توانمندسازی معلمان مدارس متوسطه دخترانه شهرستان سمنان در سال تحصیلی 94-93 بوده است. روش پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر گردآوری داده ها توصیفی از نوع همبستگی بوده است. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه معلمان 94-93 بوده است که تعداد آنان 402 نفر گزارش شده است. با مراجعه به جدول مورگان تعداد 120 نمونه برای جامعه با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده از جامعه آماری انتخاب شده است. برای جمع آوری داده ها از دو پرسشنامه جو سازمانی مدارس (OCDQ-RS) و توانمندسازی اسپریتزر و میشرا (1992) در مقیاس پنج درجه ای لیکرت استفاده شده است. روایی پرسشنامه ها از طریق روایی صوری و محتوایی و پایایی آنها با اجرای آزمایشی هر دو پرسشنامه در نمونه ای با حجم 30 نفر از طریق آلفای کرونباخ به ترتیب 0.91 و 0.79 برآورد گردیده است. برای تجزیه و تحلیل داده های بدست آمده از آزمون های آمار توصیفی و آزمون های آمار استنباطی همچون آزمون همبستگی پیرسون، رگرسیون، با استفاده از نرم افزار آماری SPSS استفاده شده است. نتایج بدست آمده نشان داده است که بین جو سازمانی مدارس با میزان توانمندسازی معلمان رابطه وجود دارد. بین جو سازمانی حمایتی در مدارس با میزان توانمندسازی معلمان رابطه وجود دارد 3-بین جو سازمانی دستوری در مدارس با میزان توانمندسازی معلمان رابطه وجود ندارد بین جو سازمانی رفتار مشغول (همکارانه) در مدارس با میزان توانمندساری معلمان رابطه وجود دارد. بین جو سازمانی صمیمانه در مدارس با میزان توانمندسازی معلمان رابطه وجود دارد.بین جو سازمانی باز در مدارس با میزان توانمندسازی معلمان رابطه وجود دارد. و همچنین بین جو سازمانی بسته در مدارس با میزان توانمندسازی معلمان رابطه وجود ندارد.

کلیدواژه ها

جو سازمانی، توانمندسازی، معلمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.