نقش حمایت های تعاونی ها در کارآفرینی زنان و اشتغال پایدار

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: ICMHCONF01_555
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 560
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد انوری پور

دانشجوی دکترای تخصصی مدیریت صنعتی دانشگاه آزاد کرمانشاه

محمدجواد صادقی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی دانشگاه آزاد ایلام

چکیده

اطلاعات قابل دسترسی در مورد ویژگیهای اشتغال زنان در ایران پیش از همه هشدار میدهد که تغییرات اساسی دردیدگاه های موجود نسبت به کارآفرینی و اشتغال و تعریف آن ها لازم است، تا حداقل زنان نیز در زمرهی جمعیت فعال اقتصادیشمارش شوند. این تغییرات جز با ملاحظه ی برنامه های توسعه و سیاست گذاری ها در سطح کلان میسر نخواهد شد. بنابراینبرنامه ریزی، بیشترین نقش را در این بعد خواهد داشت. بخش تعاون بعنوان یکی از بخش های سه گانه اقتصاد کشور می تواند باتجمیع امکانات، منابع و سرمایه های اندک مردمی و نیز توسعه مدیریت و فکر جمعی در قالب تعاونی سهم بسزایی در توسعهفعالیت های اقتصادی و بهبود زندگی اجتماعی و فرصت های شغلی داشته باشد . بنابراین یکی از مهمترین معیارها جهت سنجشدرجه توسعه یافتگی یک کشور، میزان اهمیت و اعتباری است که زنان در آن کشور دارا می باشند. با توجه به اینکه نیمی از کلجمعیت جهان را زنان تشکیل می دهند و دو سوم ساعات کار انجام شده توسط زنان صورت می پذیرد، تنها یک دهم درآمدجهان و فقط یک صدم مالکیت اموال و دارایی های جهان به زنان اختصاص یافته است. عدم مشارکت زنان در فعالیت هایاقتصادی می تواند مشکلی بر سر راه توسعه ی کشور تلقی گردد. ضرورت کارآفرینی زنان را باید با افزایش و گسترش فرصت هایشغلی بر مبنای خلاقیت که بار فرهنگی- ارزشی آن قابل کنترل است، پاسخ مثبت داد و از آنجا که زنان دارای طبع لطیف و مادرانه ای هستند باید شغلی را انتخاب نمایند که برای آن از هر حیث آمادگی داشته باشند. نتایج این پژوهش نشان می دهدکه بخش تعاون در ایجاد جهت کسب و کارهای کوچک و متوسط می تواند از طریق آموزش ها و مهارت های تعاونی و اشاعهفرهنگ تعاون و همکاری گروهی نقش اساسی در توسعه کارآفرینی خلاق نماید .

کلیدواژه ها

تعاونی ها، کارآفرینی زنان ، اشتغال پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.