بررسی زمین پزشکی عناصر ید و سلنیوم در شهرستان ارومیه

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی بهداشت محیط،سلامت ومحیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: HYGIENE02_083
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1428
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صحرا تمجیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی زیست محیطی دانشگاه ارومیه

حسین پیرخراطی

دانشیار گروه زمین شناسی دانشگاه ارومیه

منوچهر عبدالعلی زاده

پزشک عمومی

چکیده

گواتر یکی از بیماریهای شایع است که در نوجوانان و خصوصا دختران جوان و در افرادی که در ارتفاعات زندگی می کنند از شیوع بالاتری برخوردار است وراثت و شرایط اقلیمی و محیطی از علل بروز و شیوع این بیماری می باشد. با توجه به اینکه در استان آذربایجان غربی و شهرستان ارومیه کمبود ید شایع است؛ لذا در این تحقیق، هدف بررسی میانه ید ادرار دانش آموزان 10-8 ساله شهرستان ارومیه و ارتباط آن با سازندهای منطقه و همچنین بررسی تاثیر سلنیم با ارائه نقشه محدوده مورد مطالعه می باشد. روش تحقیق توصیفی، تحلیلی وبا استفاده از روشهای ترکیبی و اصول زمین شناسی به همراه استفاده از آنالیزهای پزشکی و استفاده از نرم افزار زمین شناسی ArcGis9.3 ونرم افزار Excel بوده است. نتایج بررسی نشان داد که احتمال کمبود ید و سلنیم در منطقه را می توان به سازندها نسبت داد چون تعداد سازندهایی که حاوی ید و سلنیم باشند و بتوانند این مواد معدنی را در خود داشته باشند کم است.

کلیدواژه ها

عناصر ید و سلنیوم، گواتر، شهرستان ارومیه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.