بررسی مقایسه ای مقوله های تصریفی شمار و معرفگی اسم در گفتار کودکان عادی و سندرم داون با سن عقلی 4 تا 7 سال فارسی زبان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی تحقیقات کاربردی در مطالعات زبان انگلیسی
  • کد COI اختصاصی: ELSCONF02_070
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 805
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباسعلی آهنگر

دانشیار زبانشناسی، دانشگاه سیستان و بلوچستان

علی دهقان

مربی گفتار درمانی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان

مهدی محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد زبانشناسی دانشگاه سیستان و بلوچستان

اکرم جباری شارک

چکیده

هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی و مقایسه کاربرد مقوله های تصریفی شمار و معرفگی اسم در کودکان عادی و سندرم داون فارسی زبان با سن عقلی 7-4 سال است. بدین منظور، آزمودنی ها شامل 10 کودک سندرم داون از میان دانش آموزان مدارس استثنایی و 10 کودک عادی از میان کودکان حاضر در یکی از مهد کودک های شهرستان مشهد انتخاب شدند. برای انجام این پژوهش از آزمون رشد زبان فارسی استفاده شد و تنها سه خرده آزمون درک دستوری، تقلید جمله و تکمیل دستوری این آزمون برای هر یک از آزمودنی ها اجرا گردید. در نهایت، داده های حاصل از آزمون مورد نظر با استفاده از نرم افزار spss و با آزمون من ویتنی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته های پژوهش نشان داد که علی رغم وجود اختلاف و رابطه ای معنادار در به کارگیری مقوله اسم مفرد در کودکان عادی و کودکان سندرم داون( p=0/005 < 0/05 ) ، این رابطه در مورد مقوله اسم جمع در کودکان عادی و سندرم داون معنادار نبوده است (p= 0/06 > 0/05) ، در مورد اسم نکره اختلاف معناداری بین دو گروه کودکان عادی و سندرم داون (p=0/39> 0/05) ملاحظه نگردید، اما در مورد کاربرد اسم معرفه، اختلاف معناداری بین کودکان عادی و سندرم داون (p=0/005< 0/05) مشاهده شد، و رابطه بین آنها معنادار بود.

کلیدواژه ها

مقوله تصریفی شمار اسم، مقوله تصریفی معرفگی اسم، کودکان عادی، کودکان سندرم داون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.