شهر میانی و توسعه پایدار منطقه ای

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی معماری و شهرسازی اسلامی و ترسیم سیمای شهری پایدار با گذر از معماری ایرانی- اسلامی و هویت گمشده آن
  • کد COI اختصاصی: AUSI01_104
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 612
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه حافظ رضازاده

استادیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان

هنگامه صالح پور

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته جغرافیا و برنامه ریزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان

علی ریکی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته جغرافیا و برنامه ریزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان

جواد ریکی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته جغرافیا و برنامه ریزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان

چکیده

امروزه شهرنشینی در دنیا یکی از نشانه های صنعتی شدن و گام نهادن در مسیر پیچیده تر شدن جوامع انسانی است.یکی از مهم ترین موضوعاتی که در توسعه منطقه ای اثر دارد شناخت ساختار فضایی و اقتصادی منطقهاست.در بررسی این ساختار شهرهای میانی پس از شهرهای درجه اول از نقش قابل توجهی برخوردارند.تجربیات جهانی نشان می دهد که بی توجهی به نقش شهرهای میانی هم زمان با روند فزاینده شهرنشینی به قطبی شدنکشور،ایجاد شکاف بین مناطق شهری و عدم تعادل شدید در نظام اسکان می شود.از جمله مهمترین معضلات کشورهای جهان سوم مانند ایران تمرکز بالای جمعیت و امکانات در شهرهای بزرگ و به وجود آمدن نظام نخستشهری است که این درپی عدم توجه به شهرهای میانی و شهرهای کوچک است و در پی عدم موفقیت ایده های مانند قطب رشد و شهرهای جدید،ایده شهرهای میانی مطرح شد. در این پژوهش سعی شده تا براساس مطالعاتانجام شده و بررسی های صورت گرفته به این نقش که شهرهای میانی با جذب مهاجران و اضافه جمعیت از فشارهای جمعیتی به این شهرها کاسته و موجب پراکنش متعادل شهرها در یک سازمان فضایی منظم می گردد،اشاره کرد و برای آن نمونه هایی را برای مثال از نقاط مختلف کشور مطرح کرد.

کلیدواژه ها

شهر میانی،توسعه،نظام شهری،پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.