مدیریت ریسک در پروژه های ساخت و ساز (کلانشهر تهران 1393)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت و مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: ICMI01_360
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1728
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد تقی پور

مربی، دکترای مهندسی صنایع گرایش تحقیق در عملیات و مهندسی سیستم، مدیر گروه مهندسی صنایع، موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی آبا آبیک قزوین

مجتبی نخبه فلاح

معاون آموزشی موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی آبا آبیک قزوین

مریم محبوبی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی آبا آبیک قزوین

سیدجعفر یعقوبی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی آبا آبیک قزوین

چکیده

امروزه، مدیریت ریسک در پروژه های ساخت و ساز به عنوان فرآیند مدیریتی بسیار مهم به منظور دستیابی به اهداف پروژه از نظر زمان، هزینه، کیفیت، ایمنی و سازگاری با محیط زیست می باشد. تاکنون، تحقیقاتی نیز در این زمینه انجام گرفته لکن اکثریت آن ها تنها با تمرکز بر تعدادی از جنبه های مختلف مدیریت ریسک در ساخت و ساز به جای استفاده از یک رویکرد سیستماتیک شناسایی خطرات و احتمال وقوع و اثرات این خطرات بهره برده اند در حالی که مطالعه حاضر با هدف شناسایی و تجزیه و تحلیل خطرات مرتبط با توسعه ساخت و ساز با رویکردی جامع از پنج دیدگاه، در کلانشهر تهران انجام گرفت . به منظور انجام این مطالعه توصیفی - تحلیلی، پس از بررسی و شناسایی انواع مختلف ریسک، دسته بندی آن ها و تهیه پرسشنامه بر این اساس، از بین شرکت های مختلف ساختمانی و پیمانکاری شهر تهران، 52 شرکت ساختمانی فعال از مناطق مختلف به تصادف، انتخاب شده و از آنان سوالاتی درزمینه میزان تاثیرگذاری این ریسک ها در پروژه های ساخت و ساز، پرسیده شد. پس از جمع آوری و مشاهده پاسخ ها، فراوانی نتایج با استفاده از نمودارها و جداول به دست آمد . نتایج تحقیق، حاکی از آن بود که برنامه زمانبندی فشرده پروژه که در هر پنج دسته بندی وجود دارد، بیشترین میزان ریسک را در بین عوامل هر طبقه به دست آورد و پس از آن روند زمانبر اخذ مجوزها از ادارات دولتی، اختلاف در طراحی و برنامه ریزی نامناسب پروژه بعنوان عوامل دارای ریسک بالا شناخته شدند.

کلیدواژه ها

ریسک، مدیریت ریسک، پروژه های ساخت و ساز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.