ارزیابی کارایی نسبی بنادر ایران با استفاده از روش تحلیل پوششی داده ها (DEA)
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت و مهندسی صنایع
- کد COI اختصاصی: ICMI01_023
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 688
نویسندگان
کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، دانشگاه سیستان و بلوچستان واحد پردیس، زاهدان، ایران
استادیار گروه ریاضی، دانشگاه سیستان و بلوچستان،زاهدان،ایران
چکیده
در جهان امروز، بنادر ایفا کننده نقش کلیدی در صنعت حمل و نقل، اقتصاد و تجارت جهانی هستند و توان آن ها تاثیر بسیار زیادی بر شکوفایی اقتصاد کشورها دارد. از این رو ارزیابی عملکرد بنادر از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. هدف از این تحقیق، ارزیابی و مقایسه کارایی نسبی بنادر تجاری ایران در سال 1391 ، و شناسایی بنادر کارا با استفاده تحلیل پوششی داده ها می باشد. ورودی های بکار رفته در این مطالعه بر اساس شاخص هایی مانند نیروی انسانی، سرمایه گذاری ها و ظرفیت بنادر و خروجی های آن بر اساس حجم عملیات و درآمدهای بنادر می باشند. برای اندازه گیری کارایی نسبی بنادر از مدل CCR ورودی محور استفاده نمودیم و پس از شناسایی بنادر کارا و ناکارا، برای رتبه بندی واحدهای کارا از روش اندرسون پیترسون – (AP)، استفاده گردید. بنادر منتخب این پژوهش، یازده بندر اصلی تجاری ایران بوده که از این تعداد تنها سه بندر، شهید رجایی، امیرآباد و خرمشهر توانستند با مدیریت و استفاده بهینه از منابع حداکثر کارایی را کسب نمایند. در نهایت از میان بنادر کارا، به معرفی الگو برای بنادر ناکارا پرداختیم.کلیدواژه ها
بندر، تحلیل پوششی داده ها،کارایی نسبی، حمل و نقل دریاییمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی ریسک های مدیریت دانش پروژه با استفاده از تکنیک DANP(مطالعه موردی: شرکت معدنی و صنعتی گل گهر)
- بررسی و تحلیل عوامل موثر بر رشد اقتصادی با رویکرد اقتصادسنجی
- رتبه بندی معیارهای مدیریت ساخت و ساز در محیط های پویا و پیچیدهبا رویکرد AHP
- شناسایی چالش های مدیریت ساخت آپارتمان های مسکونیبا رویکرد تحلیل مضامین
- بررسی نقش مدیریت زنجیره تامین در مدیریت پروژه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.