بررسی برخی صفات کمی و کیفی ژنوتیپ های مختلف رازیانه در منطقه سیستان
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: همایش بین المللی پژوهش های کاربردی در کشاورزی
- کد COI اختصاصی: ICARA01_149
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 723
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته گیاهان دارویی دانشگاه زابل
دانشیار و عضو هیئت علمی گروه اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه زابل
استادیار و عضو هیئت علمی گروه اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه زابل
چکیده
تنوع ژنتیکی فرآیندی است که تفاوت یا تشابه گونه ها، جمعیت و افراد را با استفاده از روش ها ومدل های آماری خاص بر اساس صفات موفولوژیک، اطلاعات شجره ای یا خصوصیات مولکولی افراد بیان می کند. هدف از این پژوهش بررسی تنوع ژنتیکی 10 ژنوتیپ مختلف رازیانه و انتخاب مناسبترین ژنوتیپ جهت کشت در منطقه سیستان بوده است. به همین منظور این آزمایش در پژوهشکده دانشگاه زابل، در قالب طرح بلوک کاملا تصادفی انجام شد و نتایج نشان دادند که اثر ژنوتیپ بر میزان کلروفیل، کربوهیدرات،ارتفاع گیاه،طول برگ، قطر ساقه، عملکرد بیولوژیک، تعداد بذر در چتر و شاخص برداشت معنی دار بود و بین ژنوتیپ های مختلف در میزان صفات اندازه گیری اختلاف آماری وجود داشت. نتایج مقایسه میانگین نشان داد که ژنوتیپ شیراز بیشترین میزان شاخص برداشت و تعداد بذر در چتر را دارا بود. طبق نتایج تجزیه به مؤلفه های اصلی دو مؤلفه اول مقادیر بالای یک داشتند که مؤلفه اول 68/21 درصد از تنوع را توجیه می کند وشامل صفات ارتفاع بوته، قطر ساقه،کربوهیدرات، طول برگ، تعداد بذر در چتر بود بزرگ ترین ضربه مربوط به تعداد ارتفاع بوته است. تجزیه به کلاستر نیز ده ژنوتیپ را به 3 گروه اول اغلب ژنوتیپ ها را در بر داشت. بر اساس تجزیه Bi plot نیز ژنوتیپ شیراز نسبت به مؤلفه اول در بهترین موقعیت بود و نمودار متوسط عملکرد نیز ژنوتیپ شیراز را بهترین ژنوتیپ معرفی کرد.کلیدواژه ها
رازیانه، ژنوتیپ، عملکرد بیولوژیک، صفات، Bi plotمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.