ارزیابی و بهره گیری از نور خورشید از طریق لولههای نوری خورشیدی SLP در جهت بهینه سازی و کاهش مصرف انرژی در ساختمانها
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: سومین همایش ملی اقلیم ، ساختمان و بهینه سازی مصرف انرژی با رویکرد توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: CBOEC03_114
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1234
نویسندگان
شرکت توزیع نیروی برق استان اردبیل
شرکت توزیع نیروی برق استان اردبیل
شرکت توزیع نیروی برق استان اردبیل
چکیده
استفاده بیشتر از نور طبیعی روز به منظور روشنایی در ساختمان علاوه بر حفظ سلامتی چشمها، شادابی و سرزندگی و عدم افسردگی میتواند صرفهجویی زیادی در مصرف انرژی که در حدود 20 تا 30 درصد از کل مصرف انرژی الکتریکی ساختمان است، را بهمراه داشته باشد.میتوان همزمان با استفاده از پنجرهها، سایهبانها و نورگیرها به منظور انتقال نور خورشید به داخل ساختمان، از سیستمهای نوین مانند لولههای نوری خورشیدیsolar light pipe استفاده نمود که نه تنها نور را به مکانهای غیرقابل دسترس یا کم نور انتقال میدهد، بلکه بدون ایجاد گرما وهمراه با حذف اشعه ماوراء بنفش در محیط داخلی ساختمان می باشد. در این مقاله به معرفی اجزاء و بررسی ساختمان لولههای نوری پرداخته و ماکزیمم روشنایی خروجی آن با قطرهای مختلف در شرایط گوناگون جوی مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین شدت روشنایی این لولهها با روشنایی مصنوعی انواع لامپها مقایسه گردیده و بهصورت اجمالی به تحقیقات و مطالعات صورت گرفته در خصوص مدل شبیه سازی لولههای نوری اشاره گردیده است. در ادامه پتانسیل نور خورشید، بهدلیل موقعیت مناسب اقلیمی و جغرافیایی کشور و همچنین سهم روشنایی مصارف عمومی از مصرف انرژی کل برآورد گردیده است. در پایان میزان صرفهجویی انرژی الکتریکی ناشی از بهکارگیری لولههای نوری در مصارف عمومی کشور و به تبع آن کاهش خطرات زیست محیطی مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته استکلیدواژه ها
انرژی الکتریکی، تابش خورشید، لوله نوری، مصرف انرژیمقالات مرتبط جدید
- دانش سنتی محیط زیست و هتلداری پایدار
- تآثیر قابلیت های اکوتوریسم بر تصویر مقصد و دیدار مجدد گردشگر(مطالعه موردی: استان مازندران)
- بررسی اثرات اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی توسعه گردشگری ورزشی با احداث پارک آبی در شهرستان نوشهر
- فرصتها و تهدیدهای استقرار شهر الکترونیک در توسعه پایدار شهرهای ایران
- سیر اندیشه ها در طرح انگاره حق به شهر مطالعه موردی: اندیشه های وبر، لوفور و هاروی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.