نقش معماری بومی در حفظ انرژی ساختمانهای اقلیم معتدل و مرطوب
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: سومین همایش ملی اقلیم ، ساختمان و بهینه سازی مصرف انرژی با رویکرد توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: CBOEC03_034
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 944
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری از دانشگاه مازندران
استادیار مهندسی معماری دانشگاه مازندران
چکیده
با توجه به نرخ افزایش مصرف انرژی در ساختمان ها، یافتن راهی برای حفظ انرژی در صنعت ساختمان سازی ضروری است. ساختمان-ها با معماری بومی نقش مهمی در حفظ انرژی دارند. در همین راستا استفاده از اجزا معماری بومی در صنعت ساختمانی می توانند مفید واقع شوند. با استفاده از معماری بومی که متأثر از اقلیم و شرایط جغرافیایی است، می توان به سطح بهینه ای از طراحی در ساختمان ها دست یافت. تحقیقات اخیر نشان می دهد که طراحان ساختمان امروزه، توجه کمی به اقلیم در طراحی معماری می کنند. یکی از پهنه های اقلیمی که تأثیر زیادی بر معماری دارد اقلیم معتدل و مرطوب می باشد که با مدرنیزه شدن ساختمان ها در آن عناصر معماری متأثر از اقلیم مانند ایوان ها، سقف های شیب دار و تهویه طبیعی کمرنگ شده اند. این مقاله در پی طبقه بندی راهکارهای ارائه شده در کاهش مصرف انرژی ساختمان ها برای سهولت استفاده در طراحی های امروزی در معماری بومی اقلیم معتدل است. تحقیقات متنوعی به بررسی جنبه های مختلف معماری بومی در سراسر جهان پرداخته است. این نوشتار مطالعه ایست بر تحقیقات انجام شده مرتبط با این موضوع در پهنه ی اقلیمی معتدل در چهار کشور هند، مالزی، ویتنام و چین، با هدف آن که راه حل-های به دست آمده برای کاهش مصرف انرژی ساختمان ها را طبقه بندی کند. نتیجه به دست آمده از این پژوهش به دقت بیشتر در معماری بومی برای کاهش مصرف انرژی اشاره می کندکلیدواژه ها
اقلیم معتدل و مرطوب، معماری بومی، حفظ انرژیمقالات مرتبط جدید
- دانش سنتی محیط زیست و هتلداری پایدار
- تآثیر قابلیت های اکوتوریسم بر تصویر مقصد و دیدار مجدد گردشگر(مطالعه موردی: استان مازندران)
- بررسی اثرات اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی توسعه گردشگری ورزشی با احداث پارک آبی در شهرستان نوشهر
- فرصتها و تهدیدهای استقرار شهر الکترونیک در توسعه پایدار شهرهای ایران
- سیر اندیشه ها در طرح انگاره حق به شهر مطالعه موردی: اندیشه های وبر، لوفور و هاروی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.