بازنگری مفهوم پایداری اقتصادی و اکولوژیکی در مسکن (نمونه موردی بافت قدیم بوشهر)
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس ملی مهندسی معماری، عمران و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ACUC01_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1354
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر
موسسه آموزش عالی دانش پژوهان اصفهان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر
چکیده
امروزه اندیشه پایداری وارد موضوعات مربوط به معماری شده و دامنه آن به طراحی معماری در زمینه های مختلف شهرسازی و برنامه ریزی شهری رسیده و موجب گسترش این مفهوم در مقیاس های مختلف طراحی قابل بررسی می باشد.در این مقالهضمن بازخوانی مفهوم پایداری به بررسی حیطه مهارت های طراحی و ارزشهای اقتصادی- محیطی آن پرداخته و در بافت مسکونی قدیمی شهر بوشهر مورد پژوهش قرار گرفته و در نهایت به مقایسه و مطابقت و وجود این مهارت ها و عوامل پایداری دربافت مذکور پرداخته می شود. مقاله در پی آن است که نشان دهد که معماری پایدار در بافت بوشهر رعایت شده است ومیتوان رابطه ای میان طراحی معماری و فاکتور اقتصادی -اکولوژیکی معماری پایدار پیدا کرد،به گونه ای که از فاکتورهای رعایت شده در بافت برای طراحی مسکن در آینده استفاده کرد و راهکارهایی جدید را در توسعه مسکن به کار برد. در این مقاله در ابتدا از مطالعات اسنادی(کتابخانه ای ) جهت تدوین مبانی و چارچوب نظری کمک گرفته شده است و از روشتحقیق - ترکیبی و استدلال منطقی و نمونه موردی استفاده شده است و به دنبال یافتن ویژگی های مشترک معماری بافت قدیم شهر بوشهرحاشیه ساحل خلیج فارس با اصول معماری پایدار در حیطه اقتصادی و محیطی استکلیدواژه ها
توسعه پایدار، معماری پایدار، پایداری اقتصادی، پایداری محیطی، بافت قدیم بوشهرمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.