پیش بینی تولید گاز طبیعی با استفاده از شبکه عصبی GMDH ، مورد مطالعاتی گازطبیعی ایران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت، اقتصاد و مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: ICMEI01_073
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 653
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین اسکندری پور

دانشجو، کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی تولید، دانشکده مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه

مرتضی صابری کمرپشتی

استادیار، هوش مصنوعی، کامپیوتر، دانشکده کامپیوتر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه

علی گودرزی

دانشجو، کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی تولید، دانشکده مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه

چکیده

گاز طبیعی به عنوان یکی از مهمترین منابع اصلی تأمین کننده انرژی می باشد. دلایل بسیاری از جمله : نوع استخراج(تولید)، نحوه حمل و نقل گاز طبیعی و درخواست های جهانی بابت خرید این کالا باعث شده است تا کشورهای دارای ذخایر گاز طبیعی توجه بیشتری به میزان استخراج داشته باشند. پیش بینی تولید گاز طبیعی در کشور ایران، موضوع این مقاله می باشد که با استفاده از نرم افزار GMDH که یکی از روش های نوین پیشبینی می باشد انجام پذیرفته است . در این مقاله با در نظر گرفتن متغیرهای اثرگذار بر تولید گاز طبیعی در ایران، مدلی ارائه می شود که پیش بینی تولید گاز طبیعی در ایران را داشته باشد . متغیر های اثر گذار به ترتیب بیشترین اثر گذاری قیمت گاز طبیعی آمریکا، قیمت نفت خام در بازار جهانی، میانگین درجه حرارت هوای استان بوشهر، قیمت گاز طبیعی کانادا، واردات گاز طبیعی ژاپن به دلار، میانگین قیمت واردات گاز طبیعی کشور آلمان، قیمت نفت خام OECD سازمان همکاریاقتصادی و توسعه، و قیمت نفت خام اوپک می باشند. نتایج نشانگر این است که ایران در شش سال آتی روند رو به رشد تولید گاز را نخواهد داشت و فقط سعی در حفظ سطح تولید گاز طبیعی خود می نماید. علی رغم اینکه ایران بزرگترین ذخایر گاز طبیعی در جهان را دارا میباشد، عواملی همچون در دسترس نداشتن تکنولوژی روز دنیا و در اختیار نداشتنخط لوله انتقال گاز طبیعی در سطح بین المللی باعث می شوند تا ایران نتواند به تولید بیشتر گاز طبیعی دست بزند.

کلیدواژه ها

پیش بینی تولید گاز طبیعی، متغیر های اثر گذار، ذخایر گاز طبیعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.