تخمین نفوذ آب زیرزمینی به تونل انتقال آب پایاب سد آزاد کردستان به کمک روش SGR و مقایسه آن با روش های تحلیلی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس و نمایشگاه مهندسی آب
  • کد COI اختصاصی: CEWE01_086
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1100
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن اکبری

دانشجوی کارشناسی ارشد اکتشاف معدن، دانشگاه صنعتی امیرکبیر- ارائه دهنده مقاله

همایون کتیبه

استادیار دانشکده مهندسی معدن، متالورژی و نفت، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

علی عالی انوری

استادیار دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه کاشان

چکیده

پدیده نشت آب به فضاهای زیرزمینی در حال حفر از جمله تونل ها، یکی از مهم ترین مسائلی می باشد که خسارت های مالی و جانی فراوانی می تواند به همراه داشته باشد. از این رو ضروری است تا میزان نشت آب به درون تونل تخمین و در طراحی تونل مدنظر قرار گیرد. در این مقاله به تخمین نفوذ آب با دو روش، تحلیلی و SGR و مقایسه نتایج حاصله با یکدیگر پرداخته شده است. روش SGR روش جدیدی است که به رده بندی کمی و کیفی ساختگاه تونل، بر اساس مطالعات اولیه ساختگاه می پردازد. با رده بندی ساختگاه تونل به کمک روش SGR، میزان نشت کلی آب زیرزمینی به تونل در محدوده ای بین 94/78-38/2 لیتر بر ثانیه برآورد شد که بیشترین میزان نشت آب به تونل در نواحی خردشده و پر درزه و شکاف متمرکز شده است. بر اساس روش های تحلیلی مقدار نشت آب زیرزمینی به تونل برابر 153/2 لیتر بر ثانیه بدست آمده است که میزان تغییرات نشت آب زیرزمینی به تونل با استفاده از دو روش گفته شده بالا، در مقاطع مختلف دارای روند یکسانی می باشند هر چند که در معدودی از مقاطع اختلافاتی بین نتایج حاصله از دو روش دیده می شود.

کلیدواژه ها

نشت آب زیرزمینی، تونل آزاد کردستان، روش های تحلیلی، SGR

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.