اثرات زیست محیطی پساب صنعت شوینده وترجنت ها وراهکارهای مناسب جهت کاهش آلودگی آنها

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم، مهندسی و فناوری های محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CESET01_150
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1746
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

افشین تکدستان

دانشیار گروه مهندسی محیط وعضو مرکز تحقیقات فناوری زیست محیطی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز -ایران

الهام حسینی پناه

دانشجوی کارنشناسی ارشد الودگی های محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

معصومه کردانی

دانشجوی کارشناسی ارشد الودگی های محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

حبیب جنادله

دانشجوی دکترا آلودگی محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

چکیده

امروزه باتوجه به توسعه صنایع گوناگون نظیرصنایع شوینده، حجم عظیمی ازفاضلاب های بابارآلودگی بالا، منابع آبهای سطی و زیرزمینی راتهدید می کند. ورود شوینده ها به فاضلاب به لحاظ بروز مسائل وعوارض متعدد چون پدیده مغذی شدن وتجزیه ناپذیری وایجاد کف وغیره سبب آلودگی منابع آبی ومحیط زیست می شود. همچنین اندازه گیریها نشان می دهد که پسابها دارای سطوح بالایی از COD، pH موادجامد معلق و فسفر می باشند، که بالاترین میزان COD درپساب، درمرحله مربوط به محلول حاصل از ساخت پودر برابر با 28260 mg/L می باشد.منشا زائدات اصلی دراین صنعت ، شستشو وصابون های تمیزکننده می باشد که ازخصوصیات اصی این زائدات می توان به BOD بالاوموادصابونی اشاره کرد. که ازروش های اصلی تصفیه و دفع می توان به شناورسازی و اسکیمر( کف گیری ازسطح ) وته نشینی توسط کلرید کلسیم اشاره کرد.براساس طرح طبقه بندی پیشنهادی UNEP برای انواع پسماند، موادشوینده درگروه F قرارمی گیرد وپسماند تولیدی آن ها شامل بنزین سنگین، کروزین، پارافین وفرآورده های تقطیر، که جزو حلالهای غیرهالوژینه است ، می باشد. دراین مقاله مشکلات زیست محیطی ناشی از شوینده ها وآلودگی های تولیدی دراین صنعت وراهکارهای مقابله با این مشکلات نظیر انتخاب مواداولیه مناسب، تهیه محصولاتی با کارایی بیشتر، استفاده از NTA به جای فسفات ها واستفاده اززئولیت درشوینده های خانگی بررسی می شود.

کلیدواژه ها

صنعت شوینده، COD، زیست محیطی ، زئولیت ، آلودگی ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.