شناسایی و اولویت بندی ریسکهای زمانی پروژههای گروه ملی صنعتی فولاد ایران به روش تاپسیس فازی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی دست آوردهای نوین پژوهشی مدیریت حسابداری اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: ACONF01_189
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 655
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میثم شهنی

دانشآموخته مدیریت اجرایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، اهواز، ایران

میلاد جاسمی زرگانی

استادیار، گروه مهندسی صنایع، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مسجدسلیمان، مسجدسلیمان، ایران

محمد حسین پور

استادیار، گروه - مدیریت آموزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، اهواز، ایران

چکیده

پژوهش حاضر با هدف شناسایی ریسکهای موثر بر مدت زمان انجام پروژهها در گروه ملی صنعتی فولاد ایران به روش تاپسیس فازی اجراء گردید. جامعه آماری این پژوهش 22 نفر از مدیران، سرپرستان و کارشناسان شاغل در معاونتطرح و برنامه گروه ملی صنعتی فولاد ایران و مدیران پروژههای در حال اجرا در این شرکت بود که به دلیل کوچکی جامعه و در دسترس بودن آن برای نمونهگیری از روش تمام شماری استفاده گردید و از نمونهگیری صرفنظر شد. برای تهیه ابزار،با مطالعه زمینه پژوهش و مصاحبه و تکنیک دلفی، تعدادی ریسک شناسایی شدند. سپس بر اساس شاخصهای سهگانهشدت اثر، احتمال وقوع و احتمال تشخیص ریسک پرسشنامههای اولیه تهیه و تنظیم گردید. روایی و پایایی ابزارها به ترتیب از طریق روایی متخصصان و ضریب آلفای کرونباخ بدست آمد. در تجزیه و تحلیل دادهها، با استفاده از یک مقیاس فازی مثلثی، واژگان کلامی به اعداد فازی تبدیل شد. سپس با استفاده از روش تاپسیس فازی نسبت به رتبهبندی ریسکها اقدام گردید. در انتها بر اساس محاسبات انجام شده، ریسک R9 با عنوان عدم تامین مالی به موقع و متناسب با جریان نقدینگی در رتبه اول جای گرفته و بعنوان عمدهترین ریسک، شناخته شد

کلیدواژه ها

مدیریت پروژه، مدیریت ریسک، ارزیابی ریسک، فازی، پروژههای صنعتی، FMEA ، TOPSIS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.