بررسی روشهای رفع ناکاراییها در اجرای بانکداری بدون ربا در ایران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی جهت گیری های نوین در مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: NDMCONFT01_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 868
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهران افراسیابی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس، مربی و دانشجوی مقطع دکتری دانشگاه سیستان و بلوچستان

چکیده

از دیدگاه نظری در مقایسه با بانکداری متعارف مزایای فراوانی برای بانکداری اسلامی از جمله حذف ربا از سیستم بانکی ، توانایی بیشتر در جذب مشتری ، کارایی بیشتر در تخصیص منابع پولی ، توجه بیشتر به تولید و سرمایه گذاری و بهبود توزیع درآمد ارایه می شود . در ایران قانون بانکداری بدون ربا از سال 3131 اجرا شده است . اکنون پس از گذشت بیش از سه دهه از اجرای بانکداری اسلامی ، با مقایسه بین عملکردها و مبانی نظری با وجود برخی موفقیتها ، عدم کارآیی نظام بانکداری برای ایجاد تحول و پویایی در نظام اقتصادی آشکار می گردد .در این مقاله سعی شده است ضمن ارایه مصادیق ناکاراییها ، عوامل ایجاد آنها نیز بررسی و ریشه یابی شود . نکته بسیار مهم در مقایسه حوزه نظری و عملی این است که حتی با داشتن قوی ترین و کامل ترین مبانی نظری ، زمانی که بستر مناسبی برای اجرا وجود نداشته باشد ، اهداف مورد نظر در بانکداری اسلامی حاصل نخواهد شد . تنها در سایه ایجاد بسترهای مناسب قانونی ، اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی و سیاسی است که می توان شاهد حضور کارا و پویای نظام بانکداری اسلامی در عرصه اقتصادی بود .لازم به توضیح است ، این بررسی به روش کتابخانه ای و به روش توصیفی تنظیم شده است .

کلیدواژه ها

بانکداری اسلامی، ناکارایی، بازار پول، اوراق بهادار اسلامی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.