مدل توسعه گردشگری شهرستان روانسر بر اساس عملکرد عوامل ژئوتوریستی

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: بیست و ششمین گردهمایی علوم زمین
  • کد COI اختصاصی: GSI26_357
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2313
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کمال طاهری

دفتر مطالعات و تحقیقات کارست غرب کشور- شرکت آب منطقه ای کرمانشاه

فرزانه خالصی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی گردشگری

اقبال پاهکیده

کارشناس ارشد جغرافیا

میلاد طاهری

دانشجوی کارشناسی زمین شناسی دانشگاه تربیت معلم

چکیده

شهرستان روانسر در شمال غرب استان کرمانشاه واقع است. بر اساس مطالعات انجام گرفته سازمان میراث فرهنگی و گردشگری منطقه روانسر به عنوان یکی از ناحیه های گردشگری قطب اوامانات قلمداد شده است. ناحیه روانسر علاوه بر قابلیت های طبیعی از ارزش ها و بنیان های تاریخی و فرهنگی ریشه داری برخوردار است که عمدتا در محیطی زمین شناسی(کارست) تکوین یافته اند، همچنین در مقیاس محلی نقش های تفریحی و بازرگانی را نیز نباید نادیده گرفت. جهت توسعه گردشگری زمین شناسی و رسیدن به اهداف آن باید تمامی عملکردها بصورت همزمان و موازی مورد مداخله قرار گیرند و بعد از حصول نتیجه پارامترهای زمین شناسی گردشگری محور هر گونه تصمیم گیری در خصوص تغییر کاربری ها قرار گیرند. در این پژوهش با مروری براهمیت گردشگری زمین شناسی شهرستان راونسر عوامل موثر در توسعه گردشگری معرفی و بر اساس عملکرد غالب یا مجموعه ای از عوامل مدل توسعه گردشگری موسوم به مدل خط با تکیه بر جاذبه های ژئوتوریستی، پیشنهاد شده است. نتایج این پژوهش حاکی از تاثیر عوامل کارستی در تکوین شهر و تعدد چشم اندازه های ژئوتوریستی است که می تواند مبنای توسعه گردشگری در منطقه قرار گیرد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.