زون بندی مخزن داریان میدان نفتی رشادت به واحدهای جریان بر پایه روش آماری زون بندی

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: بیست و ششمین گردهمایی علوم زمین
  • کد COI اختصاصی: GSI26_343
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1966
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید ساجدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی اکتشاف نفت دانشگاه تهران

غلامحسین نوروزی

دکتری ژئوفیزیک عضو هیئت علمی دانشکده معدن دانشگاه تهران

فریدون سحابی

دکتری سنگ شناسی رسوبی و زمین شناسی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران

امیر شمسا

کارشناس ارشد مهندسی اکتشاف نفت شرکت نفت قاره ایران

چکیده

یک واحد جریان، حجمی از سنگ مخزن است که به طور عمودی و جانبی پیوسته است و به طور میانگین دارای خصوصیاتی از سنگ است که روی جریان سیال تاثیر می گذارند. واحدهای جریان، بیانگر تجمعی از رخساره ها هستند که دارای ویژگی های مشاهبهی هستند و در ارتباط با رخساره های زمین شناسی هستند اما الزاما منطبق بر مرزهای رخساره ای نیستند. روش آماری زون بندی به طور موفقیت آمیزی برای تشخیص تفاوت های مهم بین نمونه ها مورد استفاده قرار گرفته است. هدف این زون بندی تشخیص وجود بخش های عمودی مجزا یا واحدهای جریان سیال در پروفیل تراوایی هر چاه و بررسی پیوستگی واتحدها در چاه های مجاور می باشد. با توجه به آن که میزان انتقال سیال، جریان و تولید، تابعی قوی از میزان تراوایی است و بیشتر از هر پارامتر دیگری متاثر از تراوایی می باشد، برای تعریف واحدهای جریان سیال از این خصوصیت پتروفیزیکی استفاده می شود. روش آماری زون بندی تا کنون در میادین نفتی ایران مورد استفاده قرار نگرفته است. آنچه که در این مقاله به آن پرداخته شده است، نتایج زون بندی به روش آماری در مخزن داریان میدان نفتی رشادت می باشد. سازند داریان مهمترین مخزن این میدان می باشد. میدان نفتی رشادت در قسمت مرکزی خلیج فارس در حدود 106 کیلومتری جنوب-جنوب غربی جزیره لاوان قرار دارد و در میان ساختارهایی قرار دارد که دلیل شکل گیری انها را نتیجه دوباره فعال شدن نمک های دوران قبل از کامبرین می دانند. تکنیک شبکه عصبی مصنوعی برای تخمین تراوایی به منظور پوشش کامل مخزن از داده های تراوایی در چاه های فاقد مغزه و فواصل فاقد مغزه چاه های مغزه دار مورد استفاده قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.