بررسی اثرفعالیت های ورزشی صبحگاهی بر سلامت روان جانبازان
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی نقش مدیریت انقلاب اسلامی در هندسه قدرت نظام جهانی (مدیریت، سیاست، اقتصاد، فرهنگ، امنیت، حسابداری)
- کد COI اختصاصی: ICPEEE02_150
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 883
نویسندگان
دانشجوی دکترای روانشناسی عمومی، دانشگاه ارومیه, ایران
ارشد بالینی, دانشگاه علوم و تحقیقات آیت الله آملی, آمل,ایران
ارشدتحقیقات آموزشی، دانشکده علوم تربیتی، دانشگاه تهران،بجنورد ایران
چکیده
در راستای هدف پژوهش حاضر تعداد 110 نفر جانباز، از طریق نمونه گیری ساده انتخاب شدند و پرسشنامه سلامت روان (GHQ12) در بین آنها به اجرا درآمد و جانبازان به دو گروه، کسانی که فعالیت های ورزشی صبحگاهی (حداقل 4 روز از هفته) دارند و آنهایی که ندارند متمایز شدند؛ متغیرهای سطح تحصیلات و شغل (آزاد یا کارمند) مورد همتاسازی و متغیر سن از طریق همگن سازی (دامنه سن بین 30 الی 45 سال) در جهت کنترل متغیرهای مزاحم شد. روش تجزیه و تحلیل اطلاعات آزمون تی مستقل و f فیشر بود. نتایج آزمون t نشان می دهد که در گروه جانبازان در پرسشنامه سلامت روانی (GHQ12) (P: 0.00, t:6/4) در سطح اطمینان 95% تفاوت معناداری میان دو گروه جانبازان اصلی (دارای فعالیت های ورزشی صبحگاهی) و جانبازان همتا (عدم فعالیت های ورزشی صبحگاهی) وجود دارد. به نحوی که جانبازان اصلی سلامت روانی (GHQ12) بهتری برخوردار می باشند، بنابراین می توان گفت فعالیت های ورزشی صبحگاهی در بهبود سلامت روان جانبازان اثر بخش بوده است. نتایج آزمون f فیشر نیز نشان می دهد که بین سلامت روان جانبازان با توجه به فاصله محل سکونت تا فضاهای ورزشی آنها در سطح اطمینان 95% تفاوت معناداری وجود دارد به طوری که جانبازانی که مسافت زیر 5 کیلومتر طی می کنند نسبت به سایر جانبازان از سلامت روان بهتر برخوردار می باشند و با معلمانی که بالای 25 کیلومتر را طی می کنند این تفاوت معنادار می باشد.کلیدواژه ها
فدالیت های ورزشی، سلامت روان ، جانبازانمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.