نوآوری ها و ایرادات قانون جدید آیین دادرسی کیفری (مصوب 1392)
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی نقش مدیریت انقلاب اسلامی در هندسه قدرت نظام جهانی (مدیریت، سیاست، اقتصاد، فرهنگ، امنیت، حسابداری)
- کد COI اختصاصی: ICPEEE02_127
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2841
نویسندگان
دانشیار، دانشکده حقوق و علوم سیاسی، دانشگاه مازندران، ایران
دانشجوی دکتری حقوق جزا و جرم شناسی، دانشکده حقوق و علوم سیاسی، دانشگاه مازندران، ایران
چکیده
مقررات مربوط به آیین دادرسی کیفری در نظام قضایی ایران فراز و نشیب فراوانی را در سالیان متمادی پشت سرگذاشته است و با توجه به فقدان قانون مختص آیین دادرسی دادسرا ، به تصویب قانون جدید احساس نیاز شد لذا قانونجدید آیین دادرسی کیفری تدوین و تصویب گردید. قانون جدید در مقایسه با قانون آیین دادرسی کیفری حاکم، داراینوآوری و ابتکارهای فراوانی می باشد. دگرگونی در تعریف این قانون، نظام مند شدن اصول و قواعد مسلم آیین دادرسیکیفری، تشکیل پرونده شخصی متهم ، تخصصی ترنمودن ضابطین قضایی در برخی از حوزه ها، پیش بینی راهکارجبران خسارت ناشی از بازداشت افراد بیگناه، در نظر گرفتن حق شکایت برای برخی از نهاد های غیردولتی، پیش بینینهادهای جدید جهت جلوگیری از ادامه تعقیف برخی از متهمان ، افزوده شدن تعداد قرارهای تامین کیفری از جمله ایننوآوری ها می باشد. البته قانون جدید در کنار این نوآوری ها مانند هر کار بشری دارای ایراد و نواقصی است از جمله ایننواقص می توان به تورم تبصره های این قانون که حکایت از ضعف قانون نویسی دارد، تصویف و اجرایی شدن این قانونقبل از فراهم شدن زیرساختهای اجرایی آن و عدم توجه به تشکیل پلیس تخصصی در همه ی حوزه ها و وجود برخی ازایرادات نگارشی اشاره نمود.کلیدواژه ها
آیین دادرسی کیفری ، نوآوری قانون جدید، ایراد قانون جدید، اصلاح قانونمقالات مرتبط جدید
- انگیزههای همکاری در نهادهای انقلابی (با تاکید بر جهاد سازندگی) با رویکرد اقتصاد رفتاری
- بررسی مشارکت سیاسی زنان از منظر فقهی
- بررسی مصادیق تعارض منافع در حوزه پزشکی و نظام سلامت و ارائه راهکارهای مدیریت ان
- تاثیر آموزش قانون جرایم رایانه ای در مدارس بر پیشگیری کیفری از بزه دیدگی اطفال و نوجوانان در فضای مجازی
- بررسی نحوه انعقاد قراردادهای پیش فروش ساختمانی و ساز در بستر نظام حقوقی ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.