بررسی رفتار اتصال قاب های خمشی ویژه با تضعیف در جان تیر در محل مفصل پلاستیک از دیدگاه سختی الاستیک و ضریب انتقال لنگر

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بین المللی سازه و فولاد
  • کد COI اختصاصی: ISSS05_097
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1088
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی قاسمیه

عضو هیات علمی دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه تهران

سیدرسول میرقادری

عضو هیات علمی دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه تهران

احسان اخوه

دانشجوی کارشناسی ارشد گرایش سازه، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه تهران

چکیده

بعد از زلزله 1994 نورثریج مطالعات گسترده ای بر روی اتصالات با مقطع کاهش یافته (RBS) به علت عملکرد مناسب لرزهای، صورت گرفت که باعث شد این اتصال به عنوان یک اتصال مورد تایید در قابهای خمشی ویژه شناخته شود. در این مقاله نوع جدیدی از تیر RBS با عنوان تیر RBS با جان موجدار و استفاده از نیمرخ لوله در ناحیه مفصل پلاستیک تیر معرفی شده است. در اتصال پیشنهادی ، از ایده ی کاهش مقاومت خمشی مقطع در ناحیه تضعیف شده تیر استفاده گردیده است. در این تیر بخشی از جان صاف تنها در محدوده تشکیل مفصل پلاستیک با نیمرخ لولهجایگزین می شود. به علت شکل هندسی و رفتار آکاردئونی نیمرخ لوله به عنوان ورق موجدار، مشارکت جان تیر درباربری و سختی خمشی در این ناحیه کاهش می یابد و تشکیل مفصل پلاستیک به این ناحیه از تیر هدایت می شود واین در حالیست که ظرفیت برشی این ناحیه می تواند بدون تغییر باقی بماند. برای ارزیابی رفتار و عملکرد لرزه ای تیرپیشنهادی، مطالعه ای عددی با استفاده از تحلیل های عددی مناسب جهت قاب های خمشی انجام گرفته است. نتایجحاصل از این مطالعات مشخص می نماید که در تیر پیشنهادی، جان لوله ای قرار گرفته در ناحیه تضعیف شده علاوه برتأمین ظرفیت شکل پذیری قابل کنترل می تواند باعث افزایش پایداری مفصل پلاستیک طی تغییر شکل های غیر خطیگردد. علاوه بر آن میزان کاهش سختی و تغییرات ایجاد شده در ضرایب انتقال لنگر موثر بوده به طوریکه مشخصاتالاساتیک تیر با تیر متعارف تقریبا یکسان است.

کلیدواژه ها

سختی الاستیک، تیر RBS متعارف، جان موج دار، قاب خمشی ویژه، مفصل پلاستیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.