معرفی زون تجمعی قاعده لایه کلیدی کرینوئیددار سازند سر در در طبس

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: بیست و ششمین گردهمایی علوم زمین
  • کد COI اختصاصی: GSI26_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1881
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد ابراهیمی خان آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد چینه شناسی و فسیل دانشگاه اصفهان

مهدی یزدی

دکترای چینه شناسی و فسیل از دانشگاه مک کواری استرالیا

چکیده

مقطع مورد مطالعه در کال سردر شرق طبس واقع شده است. سازند سردر در کال سردر متشکل از شیل و ماسه سنگ های سبزرنگ همراه با افق آهکی غنی از کرینونید موسوم به Crinoidal bed است. در قاعده این لایه کلیدی تجمعی از انواع ماکروفسیل ها شامل جریان (میشلینافاوزا آلوپورا)، براکیوپودا(استگاکانتیا و لاملی تریس لاملوزا)، تریلوبیت(فیلیپسیا)، گاستروپدا(یلاتی سراس)، گونیاتیت(رتیکولوسراس و گاستریوسراس)، ستاره دریایی(آستروئید) ماهی و ساقه های کرینوئید همراه با میکروفسیل های کنودنت، فرامینیفرها و هولوتورین یافت می شود. حضور کنودنتهایDeclinognathuodus nouduliferous, Rhachistognathus muricatus Idiognatoides sinatus در قاعده لایه کلیدی کرینوئیددار سازند سردر کال سردر معروف زون کنودنتیSinatus-Corrugatus-Sulcatus zone است که سن نامورین را پیشنهاد می کند. هدف این نوشته معرفی زون تجمعی ماکروفسیل و میکروفسیل قاعده لایه غنی از کرینوئید سازند سردر منطقه کال سردر با تاکید بر کرینوئیدهای این لایه و تشریح برخی از جنس های معرفی شده در این زون تجمعی است.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.