ارزیابی مولفه های موثر بر عملکرد پیل سوختی کربنات مذاب

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مدیریت انرژی های نو و پاک
  • کد COI اختصاصی: ENERGYBON02_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1393
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی مقیمی

استادیار دانشگاه علم و صنعت ایران

امیر فلاحان

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات دماوند

چکیده

به منظور طراحی هرچه دقیق تر و قدم برداشتن در جهت طراحی سیستم کنترل سلول های سوختی شناخت صحیح پاسخ تولیدی الکتریسیته در مقابل پارامترهای جریان ورودی و خروجی از اهمیت بسزایی برخوردار است. این مطالعه در نظر دارد تا با از انتخاب یک مدل تجربی معتبر و شبیه سازی کارکرد سلول سوختی کربنتات مذاب به منظور گام برداشتن در جهت مدلسازی نهای و بررسی تاثیر پارامترهای ورودی نظیر فشار کارپیل، جهت حرکت سیال در کانال ها، دبی، دما، غلظت CO(2) ، H(2)o و ... در ورودی جریان (که از مهمترین مباحث در جهت طراحی کنترلر است) بر سلول سوختی کربنات مذاب بپردازد. در این راستان از نرم افزار COMSOL Multiphysics به عنوان ابزار مدلسازی بهره گرفته شده است. در این مطالعه شبیه سازی عددی سلول سوختی کربنات مذاب ( MCFC) ارائه شده و مدل فیزیکی شامل الکتریکی، الکتروشیمیایی، انتقال جرم و بقای ممنتوم مورد تحلیل قرار گرفته است. تغییر متغیرها در سلول به طور مستقیم فرمول های مربوط به ریاضی اعمال شده. در ادامه نتایج زیر ارائه میگردد. افزایش غلظت o(2) در کاتد باعث افزایش توان خروجی چیل می شود. چگالی جریان و توان خروجی پیل سوختی می باشد که قابلیت بهینه سازی و استفاده به عنوان ورودی برای ساخت یک کنترلر پیل سوختی کاربرد خواهد داشت.

کلیدواژه ها

پیل سوختی، کربنات مذاب، مدلسازی، COMSOL Multiphysics

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.