چگونگی تأثیر روش آموزش معکوس بر یادگیری درس کار و فناوری

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس ملی روانشناسی علوم تربیتی و اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: SEPP01_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2009
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه مبصرملکی

کارشناس ارشد رشته تکنولوژی آموزشی، دانشگاه خوارزمی، دبیر آموزش و پرورش منطقه ۱ شهرستان بهارستان

حسین رستگارپور

دانشیار گروه تکنولوژی آموزشی، دانشگاه خوارزمی

مرجان کیان

استادیار گروه مطالعات برنامه درسی، دانشگاه خوارزمی

چکیده

پژوهش حاضر بر آن است تا به بررسی تاثیر به کارگیری روش آموزش معکوس بر یادگیری درس کاروفناوری پایه هشتم بپردازد.روش پژوهش، شبه آزمایشی است. جامعه آماری شامل دانش آموزان پایه هشتم متوسطه اول، ناحیه یک شهرستان بهارستان ازاستان تهران است که دانش آموزان در قالب دو کلاس شاهد و ازمایش به روش نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب شدند. تعداد26 دانش آموز برای هر دو شیوه آموزش معکوس و شیوه توضیحی(سنتی) در نظر گرفته شد. ابزار پژوهش آزمون معلم ساخته(پیش آزمون و پس آزمون) است که پس از اجرای پیش آزمون به مدت ده جلسه روش تدریس معکوس و سنتی اجرا شد و سپسپس ازمون از هر دو گروه گرفته شد. داده های پژوهش با استفاده از آمار توصیفی و آمار استنباطی(تحلیل کوواریانس) تحلیل شدهاست. پایایی آزمون بر اساس ضریب آلفای کرونباخ 0/70 برآورد شد و روایی آن مورد تایید متخصصان و تعدادی از دبیران این رشته قرار گرفت. یافته های پژوهش نشانگر آن است که شیوه تدریس معکوس در یادگیری دانش آموزان نسبت به روش تدریسسنتی( توضیحی) موثرتر واقع شده است.

کلیدواژه ها

آموزش معکوس، کاروفناوری، یادگیری، دوره اول متوسطه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.