چالشهای حسابداری اسلامی در ایران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی حسابداری، مدیریت و نوآوری در کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: ICAMIB01_196
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 685
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد ایزدپناه

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد مسجدسلیمان

چکیده

امروز در کشورهای اسلامی به دلیل تفاوت های بنیادی محیطی با غرب موضوع حسابداری اسلامی مطرح شده است. حسابداری اسلامی بهصورت فرایند شناسایی، اندازه گیری و گزارشگری مشروعیت فعالیتهای مالی که برای تصمیم گیری ،محاسبه سود واقعی عملیات سرمایهگذاری اسلامی براساس دستورات اسلام مفید باشد، تعریف شده است. منظور از فعالیتهای مشروع عبارت است از مضاربه، مرابحه،مشارکت، اجاره به شرط تملیک و... که در مقابل فعالیتهای غیر مشروع مانند ربا ، قرار ،بهره تضمین شده و....مطرح می شوند. در ادامه بهترتیب مفهوم حسابداری اسلامی ، اهداف حسابداری اسلامی و خصوصیات حسابداری اسلامی ، تفاوت حسابداری اسلامی باحسابداریمرسوم، محاسبه زکات و معایب محاسبه زکات مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.

کلیدواژه ها

حسابداری اسلامی، سوداسلامی، اسلام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.