سنجش همگرایی بین فرهنگی (مهارت فرهنگی) در سازمانهای ایران مطالعه موردی استان خراسان شمالی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم تربیتی و روانشناسی، مطالعات اجتماعی و فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: EPSCONF02_0782
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 713
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد شعرباف عیدگاهی

استاد تمام گروه مدیریت دانشکده علوم اداری دانشگاه فردوسی مشهد

سعید مرتضوی

عضو هیات علمی موسسه آموزش عالی عطار مشهد و دانشجوی دکترای رفتارسازمانی دانشکده علوم اداری دانشگاه فردوسی مشهد

زهرا اصغری

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مدیریت بازرگانی دانشکده علوم اداری دانشگاه فردوسی مشهد

اعظم منصوری

کارشناس ارشد مدیریت و مدرس دانشگاه پیام نور خراسان شمالی

چکیده

ایران با دارا بودن اقوام مختلف به عنوان یک جامعه چند قومی مطرح میشود. این تنوع قومی با تفاوتهای فراوانی در سطوح مختلففرهنگی و اجتماعی روبرو است که نادیده گرفتن آنها میتواند موجبات عدم پذیرش اجتماعی را در بین اقوام مختلف موجب گردد. به خصوصاین عدم همگرایی بین فرهنگی (حساست بین فرهنگی) در سازمانهای کشور می تواند زمینه ساز بروز تعارض سازمانی و در نهایت عدم اثربخشی سازمانی گرد. هدف این مقاله بررسی میزان همگرایی بین فرهنگی در بین قوم های مختلف مشغول به کار در سازمانهای استانخراسان شمالی میباشد. تحقیق به صورت پیمایشی و جمع آوری اطلاعات با استفاده از ابزار پرسشنامه صورت گرفته است. برای تحلیل نتایجعلاوه بر آمار توصیفی، از آزمون مقایسه میانگین ها نیز استفاده شده است. یافته های تحقیق نشان می دهد که تفاوتهای معنی داری در رابطهبا جنسیت، تاهل و تجرد، سن و قومیت پاسخگویان نسبت به حساسیت فرهنگی وجود دارد و همچنین وجود رابطه بین پارامتر سابقه کار وحساسیت فرهنگی اثبات نشد. همچنین پاسخگویان با قومیت فارس از درجه بالاتری از مهارت فرهنگی برخوردار بودند.

کلیدواژه ها

همگرایی بین فرهنگی، حساسیت بین فرهنگی، تعارض سازمانی، خراسان شمالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.