تاثیر بیوچار و ورمی کمپوست برتغییرات ویتامین ث دو رقم گوجه فرنگی ریوگراندس و روت جرز

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش علمی پژوهشی زیست شناسی و علوم باغبانی ایران
  • کد COI اختصاصی: BPCONF01_203
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1133
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ندا محرری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه غیرانتفاعی بهاران

کامران راهنما

امران راهنما استادیار دانشگاه غیرانتفاعی بهاران

امیر لکزیان

استاد دانشگاه فردوسی مشهد

علی تهرانی فر

استاد دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

با توجه به اینکه بحران غذا یکی از معضلات جدی جوامع امروزی است اما کاهش گرسنگی در جهان در یک دهه گذشته پیشرفتاندکی داشته است. برای مقابله با این مشکل جهانی علاوه بر سیاست گذاری های مناسب تغییر الگوهای تولید و توجه به افزایش تولیددر واحد سطح ضروری است . استفاده از اصلاح کننده های خاک می تواند گامی موثر در جهت افزایش تولید در واحد سطح باشد . دراین مطالعه تاثیر دو اصلاح کننده بیوچار و ورمی کمپوست برروی عملکرد و اجزای عملکرد دو واریته گوجه فرنگی مطالعه شد. اینآزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تیمار (شاهد، بیوچار ، ورمی کمپوست و بیوچار همراه ورمی کمپوست ) و سه تکرار درگلدان در شرایط گلخانه ای انجام شد. نتایج این تحقیق نشان داد که تیمارهای آزمایشی سبب افزایش میزان کلروفیل ، وزن خشکساقه ، ارتفاع گیاه و وزن خشک ریشه تاثیر معنی داری داشت . رقم گوجه فرنگی نیز برمیزان ویتامین ث میوه تاثیر معنی داری داشت.بیشترین مقدار ویتامین ث در رقم ریوگراندس با 21/28 و کمترین مقدار آن در رقم روت جرز با مقدار 17/04 مشاهده شد. همچنیننتایج حاصل نشان داد که تیمارهای آزمایشی سبب اختلاف معنی داری در میزان ویتامین ث گوجه فرنگی شد. کمترین مقدار ویتامینث در بین واریته های گوجه فرنگی با 17/52 میلی گرم به ازای 100 گرم میوه تر مربوط به تیمار بیوچار بود. تیمار ورمی کمپوست وورمی کمپوست همراه بیوچار میزان ویتامین ث را در مقایسه با شاهد به ترتیب 17/8 و 14/9 درصد افزایش دادند. اگرچه میزانویتامین ث در رقم ریوگراندس در همه تیمارهای کودی بیشتر از رقم روت جرز بود. ضمنا نتایج آزمایش نشان داد که رقم ریوگراندسدر مقایسه با رقم روت جرز پاسخ بسیار بهتری به تیمار ورمی کمپوست داده است.

کلیدواژه ها

بیوچار، ورمی کمپوست ، گوجه فرنگی و ویتامین ث

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.