کانهزایی طلای زهآباد، نمونهای از ذخایر اپیترمال مرتبط با ماگماتیسم پتاسیم بالا در محیط کشش پس از فرورانش

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: هجدهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI18_138
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 698
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه شهبازی

گروه زمین شناسی اقتصادی، دانشگاه تربیت مدرس

مجید قادری

گروه زمین شناسی اقتصادی، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

کانسار سرب- روی- مس- طلا- نقره زهآباد در کوههای طارم واقع است. کانهزایی در این کانسار با ژئومتری رگهای برشی شامل کانیهای گالن و اسفالریت، کالکوپیریت، پیریت، تتراهدریت، طلای آزاد، آرسنوپیریت و یا پیریت آرسنیکدار و انواع مختلفی از کانیهای سولفوسالتی است. این رگهها، ولکانیکهای سازند معادل کرج و استوکهای گابرویی پتاسیم بالا که در محیط کششی پس از تصادم تشکیل شدهاند را قطع میکنند. گابروی فوق حاوی انکلاوهایی از گرانیت کالکآلکالن متعلق به محیط پشت قوس میباشد. نظر به بریده شدن گابرو بوسیله رگه کانهدار و با توجه به مطالعات پیشین و بررسیهای صحرایی و آزمایشگاهی، کانسار چندفلزی زهآباد به عنوان کانسار طلای مرتبط با تودههای نفوذی پتاسیم بالا که در محیط کشش پس از تصادم تشکیل شده است، معرفی میگردد.

کلیدواژه ها

طلای اپیترمال، ماگماتیسم آلکالن، محیط کشش بعد از تصادم، زه آباد، طارم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.