مطالعه و بررسی کاربرد نانوکاتالیست ها در صنعت نفت و گاز

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سومین همایش ملی فناوری نانو از تئوری تا کاربرد
  • کد COI اختصاصی: NCNTA03_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1824
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرزو قادی

هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی، دانشکده مهندسی شیمی

اعظم سینکاکریمی

مدرس دانشگاه جامع علمی کاربردی کارآفرین بابل، گروه مهندسی شیمی

راضیه گازار

دانشگاه جامع علمی کاربردی کارآفرین بابل، گروه مهندسی تکنولوژی

مهدیه کیازرمانی

دانشگاه جامع علمی کاربردی کارآفرین بابل، گروه مهندسی تکنولوژی

چکیده

فناوری نانو با ماهیت فرارشته ای خود مرزهای علوم مختلف را شکسته و زمینه را برای استفاده از نتایج، امکانات و ابزار تمامی علوم و رشته ها در جهت افزایش کیفیت زندگی فراهم کرده است. صنعت نفت، گاز و پتروشیمی نیز از دایره نفوذ فناوری نانو دور نمانده و فناوری نانو در این محدوده نیز وارد شده است. کاتالیست بخش کلیدی در صنایع شیمیایی است بطوریکه در مقادیر کم به واکنش اضافه شده و سرعت انجام واکنش را زیاد میکند بدین ترتیب نقش اساسی در تولید محصول ایفا می کند. کاتالیست ها مواد نانوساختاری بوده و با رویکرد نانوتکنولوژی زمینه های تحقیق و عرصه کاربرد گسترده ای را بوجود آورده است. کاتالیست ها و دیگر مواد نانوساختار همچون جاذب ها کاربرد بسیار وسیعی در فرآیندهای تبدیل نفت و گاز و پتروشیمی دارند. عمده محصولات پالایش نفت، تبدیل گاز و بخصوص پتروشیمی بیش از 58 درصد از طریق واکنش های کاتالیستی تولید می گردند. مصرف سوخت های مایع در خودروها، نیروگاه ها و ... باعث انتشار آلاینده های محیط زیستی می گردد که کاهش آنها نیز با استفاده از مبدل های کاتالیستی صورت می گیرد. محورهای اصلی تحقیقات در آزمایشگاه های کاتالیست و مهندسی واکنشها و مواد نانوساختار، توسعه کاتالیست های فرآیندهای تبدیل گاز به سوخت های مایع و اتیلن، پالایش نفت بخصوص کراکینگ کاتالیستی و توسعه کاتالیست های مورد استفاده در کاهش مصرف سوخت و انتشارآلاینده های محیط زیستی با استفاده از مبدل های کاتالیستی و سنسورهای اکسیژن می باشد. در این مطالعه، کاربرد نانوکاتالیست ها در فرایندهای نفت و گاز بررسی گردیده است.

کلیدواژه ها

فناوری نانو، نانوکاتالیست، فرآیندهای تبدیل گاز، پالایش نفت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.