نقش وسوسه در آسیب شناسی روانی از دیدگاه اسلام

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنگره ملی پژوهش های کاربردی علوم انسانی اسلامی
  • کد COI اختصاصی: NCIHAS01_149
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1325
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد رمضانی

کارشناس ارشد روان شناسی بالینی دانشگاه شیراز

سیدمحمدرضا تقوی

استاد روان شناسی بالینی و عضو پژوهشکده تحول و ارتقاء علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه شیراز

چکیده

هدف پژوهش حاضر، یافتن الگویی دینی برای تبیین آسیب شناسی روانی بر اساس مفهوم وسوسه می باشد.طرح این تحقیق، تفسیری-درایی می باشد که در بخش تفسیری آن، از تفاسیر قرآن کریم و در بخش روایی، از روش پسندیده 6831 برای استنباط از روایات استفاده شده است. بر طبق نتایج بدست آمده، مدل وسوسه برای تبیین آسیب شناسی روانی اختلالات روانی، یک مدل عام است که ضمن پذیرفتن تأثیر مدل های رایج در تبیین هر اختلال، تاکید دارد که در فرآیند تشخیص و درمان لازم است به نقش وسوسه ای که از ناحیه شیطان صورت می پذیرد و موجب فریب و خطاکاری افراد می شود، توجه ویژه تری نمود. این مدل، تأثیر وسوسه در انسان را در یک گستره وسیعی می بیند و هر عاملی که به نحوی در مسیر تکاملی انسان اختلال ایجاد کند از جمله افسردگی، اضطراب و ... را جزء وسوسه محسوب می نماید. مدل حاضر تنها درصدد تبیین برخی وجوه از برخی اختلالات است و نقش سایر عوامل از قبیل وراثت، فیزیولوژی و ... را نیز تایید می کند

کلیدواژه ها

وسوسه، شیطان،آسیب شناسی روانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.